(P) Noutățile celei de-a 11-a ediții a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON 2018

0
1916
Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 19.000 de participanți din peste 70 de țări vor lua startul la cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, care are loc sâmbătă 13 octombrie începând de la ora 10:00 și duminică 14 octombrie de la 08.00 în Piața Constituției.

Cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București aduce o serie de noutăți:

Platforma ENDU. Pentru această ediție a Maratonului București, alergătorii s-au putut înregistra fie pe platfoma proprie a Bucharest RUNNING CLUB cu care sunt deja familiarizaţi de la evenimentele trecute, fie pe platforma ENDU, funcţională, dar la a cărei optimizare încă se mai lucrează.  Începând din anul 2019, înregistrarea la oricare dintre evenimentele organizate de Bucharest RUNNING CLUB se va face prin intermediul platformei ENDU. Platforma ENDU oferă avantajele unui cont personalizat, posibilitatea de a alege între 5 metode de plată diferite, integrarea cu aplicaţii mobile prin intermediul cărora să se poată urmări online evoluţia în timpul cursei. Pe platforma ENDU se pot face înscrieri şi la alte curse din Europa.

Aplicaţia Bucharest MARATHON. Disponibilă în Google PlayStore (ca aplicaţie independentă) şi AppStore (integrată în Sporthive Live App), aplicaţia este instrumentul care oferă hăţile curselor în format interactiv, posibilitatea de a urmări alergătorii în timp real pe parcursul curselor, clasamentele curselor în timp real, integrare cu platformele social media, transmisiunea live-streaming a ambelor zile de eveniment, informaţii despre eveniment, dar şi alte instrumente utile alergătorilor şi spectatorilor. Aplicaţia este dezvoltată de MYLAPS.

Transmiterea live a curselor competitive ale Maratonului București. Pentru prima dată în istoria   evenimentului, cursele competitive care se vor desfășura duminică, 14 octombrie din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, vor fi transmise integral în direct, pe un post de televiziune. Stația TV care va face posibilă această transmisiune este Look Sport. În paralel, evenimentul poate fi urmărit şi online, în ambele zile, prin intermediul aplicaţiei Bucharest MARATHON, pe pagina de Facebook (facebook.com/BucharestMarathon) sau pe site-ul bucuresti-maraton.ro Transmisiunea online este efectuată cu sprijinul Vodafone – Partener Comunicaţii.

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON deține certificarea Bronze Label acordată de IAAF( Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism). Această certificare presupune-prezența atleților de elită (femei și bărbați) care trebuie să fie de 4 naționalități diferite; prezența la eveniment a unui observator IAAF care va monitoriza procesul astfel încât totul să fie în conformitate cu cerințele IAAF; organizarea, împreună cu Agenţia Naţională Anti-Doping a controlului pentru alergători; traseul stradal trebuie să fie securizat și închis circulației auto și trebuie să dețină un certificat valid IAAF al măsurătorii efectuate; cursele trebuie să se desfășoare în condiții de maxim siguranță pentru alergători; asigurarea stațiilor de hidratare, prezența unor stații TV cu acoperire națională care să difuzeze evenimentul, controlul medical.

Soluții fotografice pentru toate cursele competitive de duminică. Participanții tuturor curselor care se vor desfășura duminică, 14 octombrie, vor beneficia de soluțiile fotografice, putând primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanţii trebuie să acceseze adresa tipărită pe numărul de concurs (www.bucharest-marathon.com/photos2018) şi să introducă în formularul de activare codul personal (cod alfanumeric, unic pentru fiecare alergător, tipărit pe numărul de concurs). Albumele foto sunt oferite de Raiffeisen Bank – cursa de maraton, Volkswagen – cursa de semimaraton, Vodafone – cursa de 10 KM, Bucharest RUNNING CLUB & Pixoner – cursa de maraton ştafetă şi vor fi generate automat, în maximum 24 de ore de la terminarea curselor.  Totodată, prin intermediul aceleiaşi platforme, alergătorii vor avea şi posibilitatea de a-şi achiziţiona propriile fotografii (în format high-res), sumele încasate urmând a fi donate integral.

Sâmbătă 13 octombrie se va desfășura Cursa Populară Ciuc Radler, începând cu ora 10.00. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze, sâmbătă, 13 octombrie, la Cursa Adolescenților Carrefour pe o distanță de 2,5 km, începând cu ora 11.30. Participanţii se pot înregistra la Sport Expo DOAR în ziua cursei – sâmbătă, 13 octombrie– în funcţie de programul oficial. Alergătorii înregistraţi online îşi vor ridica kit-ul de participare în ziua de sâmbătă, până la ora 10.00 am. Kit-urile rămase nesolicitate, pentru care nu există participanţi înregistraţi, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenţi şi care vor dori să alerge. Premiile sunt oferite de către Carrefour România și constau în produse IT.

Începând cu orele 13:00, la Cursa Copiilor POM-BÄR, vor lua startul din Piața Constituției, toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii. Cursele Copiilor POM-BÄR sunt gratuite. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața zilei de sâmbătă, 13 octombrie începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piața Constituției) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

La sfârșitul Curselor Copiilor POM-BÄR va fi organizată o tombolă iar înscrierea se va face în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției.  POM-BÄR își întâmpină câștigătorii cu premii variate, de la trotinete de diferite dimensiuni, boxe wireless  precum și jocuri constructive.Fiecare categorie de vârstă și de gen are alocată o urnă specială.Tombolele se desfăşoară în data de 13 octombrie, în intervalul orar 13:00-16:00, separat pentru fiecare categorie de vârstă și de gen.Primele 3 școli și primele 3 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente oferite de POM-BÄR.

Pe toata durata zilei de sâmbătă, 13 octombrie în Piața Consittuției,toți copiii se pot distra și pot face sport alături de mascotele și de Ursulețul POM-BÄR, în cadrul circuitului de labirint, cabina foto trăznită oferite de POM-BÄR.

Sâmbătă 13 octombrie și duminică,14 octombrie, Carrefour România îi așteaptă pe alergători în Piața Constituției cu doua food truck-uri – “Say Cheese” si “Copanel sau Aripioara” – care le oferă alergătorilor și susținătorilor un meniu delicios, ce va avea în componență și ingrediente bio. Mai mult, alături de cele două food truck-uri, retailerul vine cu o surprinzătoare propunere de street food, un colț de sănătate compus din fructe uscate și proaspete din care se vor prepara sucuri pe loc, sandvișuri delicioase, cât si salate din legume bio.

Duminică, 14 octombrie vor avea loc cursele competitive pentru adulți. La orele 08.00, vor lua startul alergătorii de la cursa 10km Individual. La 9:30, încep cursele de maraton, semimaraton și Ștafetă(10km+10km+13km+ 9,2 km). Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 12 octombrie, între orele 15:00-20:00, sâmbată 13 octombrie, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 14 octombrie, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției). Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse. Campionii din clasamentul general de la cursele de  42 km Raiffeisen Bank, 21 km Volkswagen, 10 km individual Vodafone și Ștafetă vor primi premii în bani iar caștigătorii de la categorii de vârste vor primi produse și servicii.

La cea de-a 11-a edițe a Maratonului București, Volkswagen va oferi serviciul Volkswagen VideoRunning Experience alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 17 octombrie În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului – www.bucuresti-maraton.ro – în secţiunea dedicată.

World Class România va ajuta alergătorii mici și mari să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției, participanții având posibilitatea de a participa la sesiuni de fitness susținute de cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu.

Ajuns la cea de-a zecea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 24 cauze partenere ale Semimaratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 25 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Pe traseu vor fi amenjate puncte de divertisment, de unde numeroși artiști vor încuraja alergătorii prin muzică și dans live.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon , cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc sâmbătă 13 octombrie între orele 9:00 – 17:00 și duminică 14 octombrie, între orele 7:45 – 14:30. Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a Raiffeisen Bank Maratonul București – care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here