(P) In lipsa ratiunii

0
250

Scris şi regizat de către Woody Allen, filmul „În lipsa raţiunii” este povestea unui profesor de filozofie plin de îndoieli care îşi regăseşte pofta de viaţă după ce comite un act existenţial.

Profesorul de filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) se află pe fundul prăpastiei din punct de vedere emoţional, motiv pentru care viaţa i se pare lipsită de sens. De la activismul politic până la cursurile predate la colegiu, niciunul dintre proiectele în care s-a implicat nu a avut vreun impact major asupra cuiva.

La scurt timp după ce se angajează ca profesor la colegiul dintr-un mic orăşel, Abe cunoaşte două femei: pe Rita Richards (Parker Posey), o profesoară deprimată din cauza unei căsnicii eşuate care caută fericirea în braţele lui şi Jill Pollard (Emma Stone), cea mai bună elevă şi prietenă a lui. Deşi îşi adoră iubitul, Jill este fascinată de trecutul excentric şi personalitarea artistică a lui Abe. Dezechilibrele lui mentale tot mai frecvente nu fac altceva decât să o cucerească şi mai tare pe tânără. Destinul celor doi se schimbă atunci când, din întâmplare, aud conversaţia unor străini.

Atunci bărbatul ia o decizie radicală care îl face să se bucure din nou de viaţă. Însă alegerea făcută declanşează o serie de evenimente care le va afecta atât pe Jill cât şi pe Rita.

Din 28 august, Joaquin Phoenix şi Emma Stone ajung împreună pe marile ecrane din ţară în drama „În lipsa raţiunii”. Filmul lui Woody Allen este distribuit de Freeman Entertainment.

Titlul original: Irrational Man

Gen: Mister

Regia: Woody Allen

Scenariul: Woody Allen

Producători: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson

Distribuţia: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Jamie Blackley, Parker Posey, Sophie Von Haselberg

Casa de producţie: Gravier Productions

Durata: 97 minute

Rating: A.P. 12

Limba:  Engleză

Lansare în România: 28.08.2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here