(P) Hacksaw Ridge / Fără armă în linia întâi

0
725

„Fără armă în linia întâi” este ecranizarea extraordinarei poveşti adevărate a soldatului Desmond Doss (Andrew Garfield). Eroul a salvat 75 de soldaţi pe câmpul de luptă de la Okinawa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fără să folosească vreun tip de armă. A fost singurul soldat american din acest război care a ajuns în linia întâi refuzând să poarte armă din convingerea că, deşi războiul este justificat, crima nu va fi niciodată o soluţie. Ca medic militar, Desmond a evacuat de unul singur răniţii de pe front, chiar şi după ce a fost rănit de baionetă, dar şi după explozia unei grenade. Doss este primul obiector de conştiinţă care a primit medalia de onoare pentru merite deosebite pe câmpul de luptă.

Regizat de Mel Gibson, „Fără armă în linia întâi” îi are în rolurile principale pe Andrew Garfield, Sam Worthington, Teresa Palmer şi Vince Vaughn. Distribuit de Freeman Entertainment, filmul ajunge în premieră la cinema din 4 noiembrie.

Titlul original: Hacksaw Ridge

Gen: Dramă, Război

Regia: Mel Gibson

Scenariul: Robert Schenkkan, Randall Wallace, Andrew Knight

Producători: William Mechanic, David Permut, Terry Benedict, Paul Currie, Bruce Davey, Tyler Thompson, William D. Johnson, Brian Oliver

Distribuţia: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Vince Vaughn

Casa de producţie: Lionsgate

Limba:  Engleză

Lansare în România: 04.11.2016

hacksaw-ridge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here