(P) Cum să alegi cele mai bune amplificatoare audio

0
197
amplificatoare audio

Fiecare artist își crează muzica la o anumită calitate. Aceeași melodie, de exemplu, poate suna diferit în funcție de dispozitivul de pe care se ascultă, iar pentru a obține adevărata calitate a acesteia este nevoie de un amplificator de sunet performant.

Un amplificator este un aparat creat cu scopul de a amplifica semnalul care vine dintr-o sursă audio – laptop, tabletă, telefon etc. Chiar dacă orice amplificator redă un sunet mai clar, trebuie ca în alegerea celui potrivit să se acorde importanță unor aspecte precum impedanța, numărul de canale sau putere.

Înainte de a menționa care sunt criteriile pe baza cărora se alege amplificatorul audio potrivit, trebuie să aducem la cunoștință faptul că, pe piață, acestea se găsesc împărțite în 5 clase:

  • A – este clasa compusă din aparatele tip analog, al căror randament este de aproximativ 25%;
  • AB – este clasa amplificatoarelor de dimensiuni mici, cu randament de 60%;
  • D – este clasa aparatelor digitale compacte, iar randamentul este de 75%;
  • GH – este clasa amplificatoarelor cu o putere de emisie crescută și randament de 80%;
  • T – este cea mai performantă clasă, incluzând amplificatoarele de ultimă generație.

Ce trebuie luat în considerare când alegem cel mai bun amplificator de sunet

Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie, mai întâi, să ne gândim unde vom dori să ne bucurăm de muzica de calitate. Pentru interior nu este nevoie de un amplificator extrem de performant însă, dacă se dorește sonorizarea unui eveniment de mare amploare, atunci trebuie un aparat cu un randament de minimum 75%.

În alegerea amplificatorului audio trebuie să se țină cont de:

  • Numărul de canale de ieșire – Există amplificatoare mono, cu două canale sau cu multiple canale. Cele cu 5 canale, de exemplu, permit alimentarea unui întreg sistem audio de la un singur amplificator, în timp ce amplificatoarele mono amplifică doar subwooferul.
  • Impedanța (ohmi) – În acest sens, trebuie să se ia în calcul potrivirea dintre impedanța boxelor și cea a amplificatorului ales. De preferat este ca aceasta să corespundă ca valoare.
  • Puterea RMS (w) – Este important ca puterea totală de ieșire a unui amplificator să se potrivească puterii RMS a boxelor audio. De exemplu, pentru o boxă de 150 W este recomandat un amplificator cu o putere de 125-175 W pe fiecare canal.
  • Banda de frecvență – O bandă de frecvență prea mică, cum ar fi cea a unui amplificator minimalist, poate influența calitatea sunetului. Este recomandat să se opteze pentru un produs profesional, cu o valoare cât mai mare a bandei de frecvență (până la 10000 kHz), pentru a limita potențialul acestuia de a fi perturbat de diverse frecvențe.
  • Alte caracteristici – Pe piață există trei mari tipuri de amplificatoare audio: cu tuburi, cu tranzistori și hibrid. Cele cu tuburi ies în evidență prin sunetul armonios, însă au dimensiuni destul de mari, iar cele cu tranzistori au un format compact, dar sunetul este mai impersonal. Amplificatoarele hibrid sunt o combinație a primelor două tipuri, fiind compacte, ușor de întreținut și ideale pentru obținerea unui sunet de înaltă calitate.

Sound Stil – amplificatoare audio de înaltă calitate

Sound Stil, una din marile companii în domeniu, oferă toate produsele necesare organizării unei eveniment de neuitat, de la lichide de fum, cabluri și stative, la echipamente profesionale de lumini, sisteme profesionale de sunet și sisteme Public Address.

În ceea ce privește amplificatoarele audio, compania pune la dispoziție o gamă variată de produse, a căror calitate vorbește de la sine. În portofoliul de produse se găsesc amplificatoare marca MAG, producător renumit din Ucraina, Phonic, Dynacord și Ashly.

Cum tehnologia se dezvoltă într-un ritm alert, orice companie trebuie să încerce să țină pasul cu ea. Sound Stil pune le dispoziție produse performante, care satisfac cu succes exigențele cumpărătorilor, susținând în același timp pasiunea pentru muzică de bună calitate.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here