O iarna plina, la munte

0
290

Sezonul rece nu inseamna numai gripa, teici de porc, sarmale si piftie sau stat in casa in fata televizorului. Bine, inseamna si asta intr-o oarecare masura, dar ce se intimpla cu pofta de miscare din timpul verii?

A disparut? Daca da, atunci trebuie sa aplici “Metoda Men\’s Health” de invingere a plictiselii.Cunosti foarte bine vorba: “in doi timpi si trei miscari.”
Asa vom proceda si noi pentru a-ti face minivacantele la munte cit mai placute si eficiente.

Timpul 1 – Pregatirea masinii

Trenurile Zapezii reprezinta o alternati-va, dar vrem sa iti ridicam adrenalina inca de la plecarea de acasa, asa ca revino la volan. Nu inainte de a verifica daca autoturismul este echipat cu anvelope de iarna, iar acestea sint umtate la presiunea optima rularii pe gheata sau zapada. Adica NU foarte umtate, dar nici pe janta.

Fiecare model de anvelopa are specificatii tehnice, asa ca fa bine si citeste-le. si nu uita de lanturi. Verifica lichidele din motor: nivelul uleiului, prezenta antigelului in instalatia de racire, lichidul de frina si dejivrantul din paharul instalatiei de spalare a parbrizului. si ia-ti familia sau prietenii cu tine. Drumul pina la distractia maxima din virful muntelui poate fi plictisitor. Nu doar tu citesti MH, iar soselele vor fi aglomerate.

Timpul 2 – Programul de weekend

Cind iti trasezi itinerarul pentru citeva zile la munte nu te mai gindi la virsta, masa corporala sau la treburile neterminate la serviciu. Nici argumente de genul: “nu-mi place zapada, sint friguros” sau “nu am practicat sporturi de iarna” nu stau in pi¬cioare. Avem oferte pentru toate gusturile. Important este sa iesi odata din casa (macar) in weekend.

Miscarea 1. Evita zonele suprapopulate cu turisti, chiar daca asta inseamna sa descoperi noi locuri. Pune-te la punct cu informatiile din timp, astfel incit sa stii si unde veti dormi, dar mai ales unde veti minca. Ata totul despre sporturile care pot fi practicate in regiune.

Miscarea 2
Echipamentul trebuie sa fie adaptat indeletnicirii de weekend. E obligatoriu sa ai ghete bine captusite (goretex-ul este cel mai indicat), pantaloni si jacheta din material impermeabil, manusi si caciula din polartec. Restul accesoriilor apar in functie de sportul ales.

Miscarea 3 Sporturile de iarna nu sint doar schiul si snow-boardul. Ele pot veni in completarea altor preocupari mult mai datatoare de adrenalina. Regula de aur: Sa ai la indemina numerele de telefon ale serviciilor de urgenta din zona in care te ati. Orice iesire pe munte in trasee mai putin frecventate de turisti trebuie anuntata celui mai apropiat punct SALVAMONT.

Este obligatoriu sa ai asupra ta un telefon mobil, cu bateria incarcata. Nu stationa in portiuni ecranate, pentru a putea comunica in caz de necesitate.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here