Mic ghid de supraviețuire în safari. Ce trebuie să iei neapărat cu tine

0
1652
safari

Planificarea unei excursii în Africa nu este o misiune tocmai ușoară. Pe lângă vaccinurile pe care le ai de făcut, trebuie să fii la curent cu toate informațiile legate de zona pe care o vei vizita. În plus, vei avea de parcurs o lista lungă de cumpărături.

La o simplă căutare pe internet însă, vei observa că sfaturile legate de astfel de călătorii sunt practic nesfârșite și contradictorii. Sunt însă câteva lucruri pe care trebuie să le bifezi neapărat, pentru o experiență completă și un minimum de confort:

Un binoclu

Niște binocluri cu infraroșu sunt indispensabile într-o astfel de călătorie. Dotate cu tehnologii de ultima generație, aceste dispozitive moderne permit observarea animalelor fără riscul de a le speria. Având senzori foarte sensibili și o putere ridicată de mărire, un astfel de gadget îți va permite să observi, pe timpul nopții, ținte aflate la peste 400 de metri. Iar dacă îți amintești, noaptea savanele sunt pline de viață. Este momentul când, de exemplu, vânează leoaicele.

O pălărie cu șnur

O pălărie specială pentru safari ar trebui să se găsească sus pe lista priorităților, dacă și tu îți dorești să pleci într-o astfel de aventură în viitorul apropiat. Este bine de știut că o șapcă obișnuită de baseball nu te va proteja suficient de razele puternice ale soarelui, pentru că nu îți va acoperi și urechile sau gâtul. Trebuie să fie una ușor de împachetat în bagaj, cu șnur care să asigure că nu va pica de pe cap atunci când mașina decapotabilă de safari merge cu viteză mare.

Haine pe care le poți lăsa în urmă la nevoie

Un bagaj ușor, dar care să-ți asigure minimul necesar, este de preferat atunci când trebuie să mergi cu avioane ultra-ușoare și să te muți din tabără în tabără. Doar că un astfel de bagaj nu îți va oferi și spațiul necesar să te întorci și cu suveniruri pentru cei dragi. O modalitate prin care poți face loc în valiză la sfârșitul călătoriei este să iei cu tine haine pe care să le poți dona localnicilor. În țări foarte sărace precum Zambia sau Tanzania, acestea sunt mai mult decât bine-venite. Iar în zonele mai puțin mai dezvoltate, precum Botswana sau Africa de Sud, există organizații precum Crucea Roșie, care stâng și distribuie donațiile către comunitățile aflate la nevoie.

Mai multe perechi de ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt printre cele mai „chinuite“ obiecte într-un safari. Sunt puși pe ochi și dați jos de zeci de ori pe zi, sunt uitați pe banchete de mașini sau sparți din greșeală. Iar în caz de accidente, nu sunt disponibili pe scară largă, nici măcar în orașele mai mari din Africa. Așa că, este bine să ai la tine cel puțin două-trei perechi, pentru că viața fără ei ți se va părea un coșmar sub cerul fără nori al savanelor.

Baterii suficiente și mai multe carduri de memorie

Ia cu tine mai multe baterii reîncărcabile pentru camera foto și cât de multe carduri de memorie. În nisipul din Africa este ușor să le pierzi și nu e plăcut să rămâi fără camera foto în aventura pe care ai așteptat-o o viață. Cardurile ar trebui să fie de mare capacitate pentru că vei vrea și să filmezi, iar asta ocupă multă memorie. Tehnologia s-a ieftinit foarte mult, astfel că achiziționare mai multor carduri nu presupune un efort financiar considerabil.

 

Așadar, dacă și tu îți pregătești o plecare într-un safari, ține cont de sfaturile de mai sus, pentru o experiență plăcută, din care să te întorci cu amintiri frumoase.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Spy Shop

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here