M de la minunat

0
220

Dan Gabriel, cistigatorul concursului “Da jos burta!” editia 2006, iti povesteste cum s-a transformat viata lui dupa ce a slabit. In liceu i se spunea “Rostogol”. Nu este prea greu de ghicit motivul. Acum i se spune “Slabaciune”, ceea ce pentru Gabriel se traduce prin “You sexy beast”.

Atunci cind l-am cunoscut in luna mai a acestui an, cintarea 100 kg, ceea ce la inaltimea sa de 1,75 metri nu insemna altceva decit obezitate. Nimic nu prevestea deznodamintul concursului si nimeni nu il putea indica pe el drept cistigator. Ba chiar din contra, as putea spune, pentru ca e mai probabil ca o persoana cu greutate mai mare sa slabeasca mai mult intr-un timp dat, decit altcineva mai slab.

Dar cum ei porneau cu aceleasi sanse, ne-am ferit sa facem pronosticuri… macar pina nu ii vedeam la treaba timp de 2-3 saptamini. Si a trecut si luna mai – o luna de antrenamente si regim alimentar. “Nu ma asteptam la rezultate asa spectaculoase, desi imi propusesem sa cistig concursul. Nu pentru premii – nici nu stiam ce premii sint puse in joc”, povesteste Gabriel.

“Sincer sa fiu, m-am inscris la concurs gindindu-ma ca voi la Men\’s Health cunoasteti ceva tehnici «voodoo» prin care ii scapati pe oameni de burta…” Ei bine, asa cum a atat Gabriel alaturi de ceilalti concurenti, nu avem astfel de metode, nici nu facem magie neagra, nici diete dupa culoarea ochilor sau lungimea parului, asa cum sint la moda acum, ci aplicam o serie de principii simple, recunoscute de toata lumea medicala, si din acest motiv infailibile.

Bineinteles, daca sint urmate corect si constiincios. Gabriel a ales calea sigura – a urmat indicatiile primite si s-a tinut de treaba, decis sa-si dovedeasca in primul rind lui ca poate. Concursul “Da jos burta!” a fost exact ceea ce a avut nevoie, acel moment-cheie care i-a schimbat intreg cursul vietii. Increderea in sine pe care a capatat-o odata cu revenirea la greutatea normala l-a ajutat sa-si gaseasca un job nou, mai interesant si mai bine platit.

“Eu inca nu mi-am atins tinta, ci am trecut doar de citeva «mile-stones», printre care foarte important a fost concursul «Da jos burta!», spune Gabriel. “Acum sint in fata unei alte pietre de incercare din viata mea – un nou job. Sunt inginer proiectant la compania italiana Cimolai, cea care a construit, printre altele, Stadionul Olimpic din Atena, pentru care a luat si un premiu, precum si un turn – Sport City Tower – in Doha, Qatar, care va gazdui jocurile asiatice anul acesta. Eu sint acum intr-o perioada de training, dupa care voi incepe sa lucrez la proiectul noului aeroport din Roma.”

Healthy lifestyle

Mai mult decit atit, prin exemplul sau, Gabriel a creat printre colegi si prieteni un adevarat curent “healthy lifestyle”. “Imi place surpriza de pe chipul celor care ma stiau intr-un fel si ma vad acum cu 20 kg mai usor”, spune el mindru de dubla sa reusita – cele 10 kilograme date jos in concurs si mai ales faptul ca dupa aceea nu s-a ingrasat la loc, ba din contra, a continuat sa tina regim si sa se antreneze, reusind in acest fel sa ajunga la o greutate foarte apropiata de limitele normale.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here