Luke Evans: nașterea unui erou

0
838

într-o luni, în Belfast, Irlanda de Nord, iar singura lumină aprinsă de pe o stradă întunecată vine de la ușa unei săli de fitness aparent lăsată în paragină. Este un loc neîngrijit: o mulțime de fiare, câteva aparate pentru exerciții cardio și șapte sau opt băieți tineri care se plimbă de colo-colo și scot niște gemete atunci când își numără repetările. Luke Evans intră cu un zâmbet pe față. Acum trebuie să lucreze.  Sau, mai bine-zis, să mai lucreze. Evans tocmai încheiase o zi de 12 ore pe un platou de filmare, în celălalt capăt al orașului, unde filmase câteva scene pentru Dracula: Povestea nespusă (în România premiera va fi pe 3 octombrie). Pentru acest film, corpul lui trebuia să arate pe măsură – adică sculptat ca al unui vampir. Așa că, sub supravegherea antrenorului său, Simon Waterson, s-a focusat pe ridicări intense, fără întrerupere. Numai după ce își încheie munca, se detașează și se poate relaxa.  „Asta trebuie să-ți ofere o sală“, spune Evans. „Nu este vorba despre aparate frumoase.

Ci doar despre greutăți, oglinzi și mult spațiu ca să faci ce trebuie să faci.“ Waterson așază o halteră grea lângă o bară de tracțiuni ca să îl pregătească pe Evans pentru o rundă de superseturi. La acest antrenament voi lua și eu parte, așa că să-i dăm drumul!

Peste o oră și jumătate am încheiat – ne-am antrenat, ne-am schimbat și am ajuns în restaurantul preferat al lui Evans. Luke citește meniul cu o plăcere evidentă. Este prima lui zi liberă după o lună întreagă în care a filmat scene la bustul gol, iar asta înseamnă că-și permite să mănânce și altceva decât simple proteine și legume verzi. „Vreau un ou fiert cu salată verde“, spune el. „Glumesc, amice!“ Comandăm burgeri groși cu carne de vită gătită prin tehnica slow cooking – specialitate locală –, chiar dacă Evans, încă cu gândul la rolul lui, renunță la pâine și roagă bucătarul să nu-i pună brânză.

Întreb, cu glas tare, dacă este greu să trăiești în abstinență de dragul unui rol. Râde. „Filmul va rula pe ecrane de 12 metri pe tot mapamondul. Nu vreau să mă uit și să mă simt rușinat. Chestia asta te motivează și te face să dai ce-i mai bun din tine. Și faci asta timp de câteva luni, după care îți permiți o mică pauză.“

Doar să nu fie o pauză prea mare; cariera lui Evans se află pe o traiectorie ascendentă. Corpul lui trebuie să țină pasul cu personalitatea pe măsură, de bărbat gata de orice provocare apare.

De Dan Jones. Adaptare de Irina Mereacre. Fotografii de Julian Broad

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here