Investește în dezvoltarea personală, uită de scuza banilor

0
732
dezvoltare personala

Ai potential și știi că poți mai mult decât ceea ce faci acum. Realizezi că investiția în propria persoană este cel mai bun lucru pe care îl poți face, dar ai început să dai înapoi când ai văzut costurile cursurilor de devoltare personală. Fie că vrei să îți îmbunătățești abilitățile Java, fie că vrei să îți perfecționezi limba germană pentru a obține o avansare a poziției sau un job mai bine plătit într-o nouă companie, este cert că nu ai voie să rămâi pe loc.

Într-o lume concurențială, în continuă mișcare ai nevoie să avansezi.

Spune DA când primești o oportunitate

Compania în care lucrezi ți-a propus o poziție nouă, de la junior la specialist, însă ți-e teamă că nu vei face față? Nu refuza. Poți să investești rapid în devoltarea ta, să faci cursul pe care l-ai tot amânat din lipsa banilor.

Optezi pentru un credit cu buletinul de la Viva Credit direct de pe laptop, smartphone sau tabletă, indiferent că te afli la birou, în parc sau acasă. Cu o simplă conexiune la internet soliciți suma de care ai nevoie, de exemplu 1500 lei pentru cursul tău de programare și investești în tine. Vei amortiza cheltuiala din primul salariu de pe poziția cea nouă.

Ține cont și de materialele mediului online

Sunt mai multe canale care te pot ajuta să câștigi informații noi, utile. Pe lângă cursul pe care l-ai vizat de mult timp, ține cont și de informația bogată a mediului online. Filtrează informația și află care sunt sursele de încredere pe care le poți urmări în domeniul tău. Manuale gratuite, tutoriale și cursuri online vor contribui și ele la dezvoltarea ta.

De asemenea, vezi și cărțile de interes pe care le poți achiziționa. În plus, dacă ai o persoană de la care știi că ai avea multe de învățat, nu ezita să îi scrii și să îi soliciți ajutorul. Ar putea deveni mentorul tău. Chiar și o singura întâlnire pe lună cu un specialist poate însemna o investiție pe viață pentru dezvoltarea ta.

Fără scuze, cerul este limita

Este mult mai ușor să rămâi în confort decât să optezi pentru necunoscut. Un job cu mai multe răspunderi poate fi puțin intimidant, cel puțin la început. Ai fi tentat să refuzi.

De asemenea, scuza banilor este și ea adesea invocată când vrem să ne dezvoltăm personal, să mergem la o conferință, la un training sau un curs specializat. Un credit online nu îți solicită nici timp cu drumurile, nici energie pentru că aplici din fața PC-ului și până îți termini task-ul în curs, banii au și intrat în cont.

Întotdeauna vor exista scuze, lipsa timpului, cheltuieli urgente, însă dacă vei pune dezvoltarea personală mereu pe ultimul plan, este foarte posibil să pierzi oportunități de care în acest moment nici măcar să nu fii conștient.

Succesul înseamnă dorință, muncă și lipsa scuzelor. Spor!

 

 

Sursă foto: Pexels

Sursă: Digital workforce

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here