Învaţă să-ţi alegi electronicele

0
946

De Elisabeta Gedő

Anumite electronice din casa ta sunt o investiţie pe termen lung, deci nu-ţi permiţi să arunci banii pe fereastră. Am întrebat un designer de televizoare la ce să te uiţi atunci când mergi la cumpărături.

1. Fii în trend

Alături de cercetarea tehnologică, axată pe componente și materiale noi, „cercetarea contextuală explorează schimbările în tendinţele societăţii, stilului de viaţă şi ale pieţei“, spune Rod White, Chief Designer Philips TV. Cu alte cuvinte, există un motiv pentru care apar mereu produse noi pe gustul tău. „În fiecare an creăm un Trend Book pentru a înţelege care vor fi principalele tendinţe ce vor influenţa designul de interior în viitorul apropiat.“

2. Protejează-ţi ochii

O persoană obișnuită folosește, în prezent, 4-5 ecrane în viaţa de zi cu zi – televizoare, monitoare, tablete, telefoane şi ceasuri inteligente. „Se ştie că un ecran strălucitor pe un fundal întunecat oboseşte ochiul mai mult“, spune Rod White, deci este indicat să reduci contrastul pe perioada nopţii. Televizoarele la al căror design contribuie folosesc Ambilight, „tehnologie exclusivă care reduce contrastul puternic dintre ecran şi mediul înconjurător“.

3. Nu-ţi pedepsi urechile

Felul în care sună o melodie sau un film e important – lucru pe care‑l știu atât muzicienii, cât și regizorii. Lucrul e valabil și pentru electronice, chiar și în cazul celor predominant vizuale. Uită-te în prospect, doar aspectul nu te ajută. Produsele-cheie „au «sunet vizibil», fiind dotate cu difuzoare montate frontal, și multe dintre celelalte au un difuzor cu tehnologie triple ring, care ne oferă un sunet extraordinar“, spune designerul Philips.

4. Alege tehnologii de top

Ritmul tehnologic actual e infernal. O tehnologie deja veche s-ar putea uza moral mult prea repede. În materie de ecrane, acum în top este OLED-ul. „Îţi oferă cel mai intens negru posibil – pentru o calitate incredibilă a imaginii“, spune White. „Un alt beneficiu e grosimea redusă a produsului.“ Adăugând o ramă îngustă, „televizorul devine un obiect de design interior şi creează pentru designeri oportunităţi excelente de a-i regândi semnificaţia“.

Articol preluat din ediția de iunie 2017.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here