Învață să te aperi

0
3029

Ține garda
Ca să nu fii lovit ușor, adoptă poziția corectă. Stai cu corpul puțin răsucit, genunchii flexați și picioarele depărtate la 60 de centimetri. Du piciorul stâng în față, dacă ești dreptaci; inversează poziția, dacă ești stângaci.

tine garda sus2

 

Sus, tot mai sus
Ține bărbia ușor în jos, men­ține brațele în fața ta, cu încheieturile degetelor orientate în sus și pumnii în­cleș­tați. Apropie-ți coatele de coaste. Dacă ești dreptaci, mâna dreaptă ar trebui să fie lângă obrazul drept și stânga la 10 centimetri distanță de obrazul stâng. Acum ești gata să parezi o lovitură cu pumnul și să ripostezi cu alta.

Găsește o cale de ieșire
Nu-ți pierde calmul. Ca să eviți o directă, ține-ți adversarul la distanță de o lungime de braț și stai cu spatele spre o ușă, ca să poți evada.

Blochează un atac
N-ai scăpare? Deviază o lovitură bruscă, desfăcându-ți palma. Revino în poziția de apărare și folosește an­te­bra­țele ca să parezi alte lovituri și împinge-te cu trunchiul ca să le îndepărtezi.

tine garda sus3

Acționează
Dacă ai ocazia, dă-i o directă care să aterizeze între urechea și bărbia lui. Pentru mai multă forță, răsucește-ți șoldurile și lovește-l cu putere cu monturile arătătorului și ale degetelor din mijloc. O să-l doară.

tine garda sus4

Adaptare de Irina Mereacre

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here