Ianuarie și februarie – lunile de aur pentru a cumpăra bilete de avion la prețuri infime

0
1299

Biletele de avion au fost de aproximativ trei ori mai scumpe la final de an, în perioada sărbătorilor. Dacă în decembrie 2016 operatorii aerieni au fost nevoiți să găsească soluții pentru foarte mulți pasageri, în ianuarie și februarie cererea este mult mai mică. De aici și prețuri mult mai convenabile.

Când ar trebui să fii pregătit să achiziționezi bilete convenabile?

Subiectiv vorbind, weekendurile din ianuarie arată cel mai bine de pe crestele albe ale celor 130 de pârtii din România. Avem 116 kilometri de pârtii în 17 județe, adică domeniul schiabil total nu îl depășește pe cel dintr-o stațiune austriacă și nici infrastructurile nu se pot compara, dar asta n-ar trebui să te țină departe de zăpadă și de sporturile de iarnă. Găsește prilej să ajungi în fiecare weekend pe o pârtie nouă. Costurile sunt infime în comparație cu experiența.

Asta nu însemnă, însă, că în perioada aceasta ar trebui să uiți de planurile tale de călătorie pentru 2017. Dacă ești un împătimit al călătoriilor cu preț corect – vei vrea să ai deja un zbor programat pentru această lună sau măcar unul achiziționat în perioada ianuarie-februarie.  De ce, îți detaliem mai jos.

Care e cea mai eficace strategie la care poți apela mereu pentru a obține cele mai bune prețuri?

Cea mai deșteaptă soluție este să-ți faci programul în funcție de zborurile low cost pe care le găsești pentru fiecare lună a anului. Trebuie să acţionezi pe loc atunci când afli despre aceste promoţii, să fii pregătit cu niște economii minime și cu disponibilitatea de a te informa și a-ți personaliza cât mai autentic călătoria.

Spre exemplu, în Londra, din decembrie până la final de februarie, cazarea este mai ieftină iar prețurile mai mici la atracțiile turistice majore. Ca să îți faci o idee, un zbor către Londra costa în luna decembrie peste 200 euro și a depășit chiar 350 euro în perioada sărbătorilor de iarnă. Din a doua jumătate a lunii ianuarie, însa, poți găsi un zbor ieftin București-Londra începând de la 36 de euro, potrivit biletedeavion.ro. Împrietenește-te cu astfel de site-uri care comunică regulat oferte de zbor care îți permit să economisești semnificativ.

Cât timp trebuie să investești, în general, ca să găsești cele mai bune oferte fără să apelezi la un site dedicat?

Companiile de linie au preţuri mai mari, acest lucru este ştiut de toată lumea. Ele oferă mâncare la bord, un confort sporit şi nu cer taxe suplimentare pentru bagaje. Există variante avantajoase, dacă vrei să călătorești către destinaţii exotice – însă va trebui să alegi cu atenţie şi să urmăreşti cele mai bune oferte. 

O teorie a experților în zboruri avantajoase este că ai 24 de ore la dispoziție să identifici și să achiziționezi zboruri cu preț redus în intervalul duminică noapte – luni noapte. Mai departe, poți salva 6% din prețul unui bilet cu zborurile căutate la miezul nopții, marțea – atunci se fac din nou publice ofertele care n-au fost achiziționate. Dar asta înseamnă să investești constant timp pentru a găsi zborul dorit, la prețul pe care îl consideri corect.

 

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Articol realizat împreună cu Bileteavion.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here