Ghidul sportivului inteligent. 5 lucruri pe care trebuie trebuie să le știi despre echipamentul de workout

0
441

Când vorbim despre vestimentația pentru work-out, intră în discuție o mulțime de factori: sportul practicat, durata antrenamentului, nivelul antrenamentului – începător, amator, profesionist.

Este mai mult decât evident faptul că pantofii destinați alergatului sunt concepuți diferit față de cei pentru fotbal, sau că hainele pentru tenis sunt altfel gândite decât cele pentru sala de fitness.

Indiferent însă de sportul pe care îl practici, pe acest site vei găsi toate accesoriile de care ai nevoie pentru a obține un echipament de antrenament perfect!

În plus, vara este momentul perfect pentru a te pune în mișcare sau pentru a începe practicarea unui sport nou, iar de acolo poți să-ți iei absolut toate lucrurile de care ai putea avea nevoie în noua ta aventură sportivă.

Iată câteva date interesante legate de vestimentație și sport:

  • Vestimentația concepută special pentru antrenamente îți dă mai multă încredere în forțele proprii

Cu siguranță ai observat și tu măcar o dată până acum că unele haine te fac să te simți mai încrezător decât altele. Fie că e vorba despre un costum italienesc ce îți vine ca turnat, fie că e vorba despre un look business, atunci când știi că arăți bine, ai mai multă încredere în tine și în forțele proprii.

E suficient doar să te gândești la ideea de a avea uneltele potrivite atunci când începi o activitate. Te simți mult mai pregătit să termini un maraton atunci când știi că ai cei mai buni adidași de alergat în picioare, nu-i așa? O explicație cât se poate de clară pentru acest lucru poți vedea în clipul de mai jos:

  • Performanța ta este influențată de designul și materialul hainelor pe care le porți

Atunci când auzi într-o reclamă că există o pereche de pantofi sport care te fac să sari mai sus când joci baschet, s-ar putea să ți se pară doar o tehnică de marketing, însă există un sâmbure de adevăr în aceste spoturi publicitare. Spre exemplu, costumele de înot fabricate din poliuretan au fost interzise începând cu 2010 in competițiile sportive, deoarece cresc simțitor performanțele celor care le poartă. Tu le poți utiliza în competițiile cu amicii, dacă vrei un aliat în cursă.

În funcție de sportul pe care îl practici, echipamentul te poate ajuta sau te poate trage în jos. Dacă alegi să joci fotbal în adidași de alergat, nu vei avea aceleași performanțe precum în ghetele special făcute pentru acest sport, deoarece nu vei avea flexibilitatea necesară.

  • Echipamentul potrivit te protejează de accidente

Dar echipamentul tău nu îți va influența doar starea de spirit și performanțele, ci și gradul de siguranță pe teren. Protecția este un factor important în conceperea vestimentației destinate sportului. O pereche de pantofi de sport nepotriviți poate cauza alunecări, iar hainele din materiale de slabă calitate pot să ducă la iritații ale pielii. Mai mult decât atât, o pereche de încălțări aleasă la întâmplare îți poate provoca probleme de sănătate pe termen lung – probleme ale genunchilor sau alte afecțiuni precum fasciita plantară și tendinita ahileană.

  • Măsura pe care o porți este extrem de importantă atunci când achiziționezi haine de sport

O greșeală de care mulți bărbați se fac responsabili atunci când cumpără haine pentru antrenament este ignorarea măsurii pe care o poartă. Cel mai des, bărbații cumpără haine mai mari decât ar avea nevoie, considerând că în acest fel vor avea parte de mai multă libertate de mișcare. Greșit, spun specialiștii! O pereche de pantaloni cu o mărime mai mare decât e cazul te va încetini, la fel și în cazul tricourilor și maiourilor pentru antrenament.

Un sportiv, fie el și amator, ar trebui să-și privească echipamentul la fel ca pe o armură. Ar fi destul de ridicol să vezi un soldat îmbrăcat cu haine prea mari pentru corpul lui, ca să nu mai spunem că nu ar fi deloc practic, așa că îți recomandăm să te ghidezi după acest aspect atunci când faci noi achiziții.

  • Echipamentele de compresie – de luat sau de lăsat?

În ultimii ani, echipamentele de compresie au devenit tot mai populare. De altfel, un studiu realizat în 2013 de o echipă de cercetători din Germania a demonstrat că acest tip de echipament ajută sportivii să se recupereze mai repede după un antrenament. Acest tip de îmbrăcăminte stimulează circulația sanguină, fapt care face ca mușchii să nu mai elibereze aceeași cantitate de acid lactic (substanța responsabilă de febra musculară)

Un studiu realizat în 2015 în Statele Unite a relevat faptul că acest tip de echipament nu are însă nicio influență asupra performanței sportive. Totuși, el nu are nici un efect negativ, așa că totul ține de alegerea personală. Dacă revenim la influența de la nivel mental, ai putea considera că purtând un echipament de compresie te vei simți mai pregătit de un antrenament solicitant.

(P) Articol realizat împreună cu fashionsport.ro

Sursa foto: Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here