Ghid de cumpărături. Ce poți să comanzi online și pentru ce trebuie să ajungi în mall

0
282

Ce tip de încălțăminte poți cumpăra online și ce trebuie să probezi

Femeile sunt cele care au zeci de perechi de pantofi, în vreme ce noi ne rezumăm de obicei la câteva perechi de bună calitate. Unele încălțări pot fi cumpărate online fără probleme. Pantofii sport intră în această categorie, pentru că de obicei la acest stil de încălțăminte este important materialul, pe care îl poți afla de pe site, dar și activitățile fizice la care îi vei folosi.

Pantofii casual pot fi și ei comandați online. De multe ori în magazinele virtuale se găsesc mai multe modele și măsuri decât în magazinele fizice. Astfel de mocasini pentru bărbați pot fi cumpărați fără probleme online, fără să fie nevoie să-i probezi. Sunt genul de încălțăminte despre care știi deja cum se va asorta la diverse ținute, așa că nu e nevoie să faci un drum până la un centru comercial aglomerat.

De cealaltă parte, nu este indicat să cumperi online pantofi eleganți. Dacă ești un tip comod, sigur că poți face asta, însă noi îți recomandăm să mergi să probezi și să vezi exact cum arată perechea respectivă. În plus, pantofii pentru costum ar putea să fie incomozi, așa că dacă îi încalți la magazin și faci câțiva pași, îți vei da seama dacă te simți bine în ei.

Ne deplasăm până la mall pentru tricouri, cămăși sau pantaloni de sală?

Răspunsul este, în mod deloc surprinzător, nu. Nu prea putem să dăm greș cu aceste piese vestimentare, așa că putem să le punem fără grijă în coșul virtual. Dacă găsești un magazin online care menționează exact lungimile la fiecare măsură, nu prea ai cum să cumperi ceva ce nu îți vine.

Înainte să plasezi comanda, uită-te cu atenție la materiale. Bumbacul este prietenul tău cel mai bun, așa că dacă nu poți simți materialul între degete, măcar știi că e o țesătură naturală, prietenoasă cu pielea.

Nu cumpăra sacouri, pantaloni office și jeans online

Sacourile și pantalonii eleganți sunt mai greu de achiziționat. Trebuie probați, cu siguranță. Puține lucruri arată mai rău pe un bărbat decât un sacou nepotrivit. Știm că timpul e limitat, însă e cazul să mergi la magazin și să probezi sacoul.

Aceeași regulă este valabilă și pentru pantaloni. Practic, în afară de pantalonii de sală sau cei de pescuit, puțini pantaloni pot fi comandați online. Știm sigur că până și la magazin ți s-a întâmplat să probezi mărimea ta și să nu îți vină bine, așa că îți sugerăm să mergi la mall pentru aceste piese vestimentare.

Orice jachetă sau palton merită un drum până la magazin

Orice ai face, nu comanda o jachetă sau un palton de pe internet. În cazul acestora, potrivirea nu ține doar de mărime, ci și de croi și de o mulțime de alți factori. Dacă ai senzația că îți ușurezi viața comandând o haină de iarnă online, noi credem că riști mai mult să ți-o complici cu proceduri de retur.

De câte ori ai probat o haină de iarnă, o jachetă de toamnă, un palton și ți-au venit perfect din prima? Da, știm răspunul la această întrebare, așa că, dacă vrei să cumperi ceva care să arate bine pe tine, recomandarea noastră este să faci un drum până la magazin.

Ce facem cu accesoriile?

Ai fi tentat să crezi că poți comanda orice accesoriu de pe internet. Este oarecum adevărat, însă unele dintre ele ar trebui văzute și „pe viu”. Cumpără cu încredere online ceasuri, curele și rucsacuri, însă pentru genți mai bine fă-ți timp să ajungi la mall.

Gențile sunt accesorii mai pretențioase, pentru că ar trebui să le pui pe umăr ca să-ți dai seama cum ar arăta, mai ales dacă nu cumperi și nu porți așa ceva prea des. Unele genți sunt foarte mari și nu dau bine pe oricine, altele, dimpotrivă, par voluminoase pe site, însă sunt de fapt destul de mici și nu se potrivesc cu stilul oricărui bărbat.

Tu ce îți comanzi de obicei online? Când iți cumperi haine preferi mall-ul sau magazinele virtuale?

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Articol realizat împreună cu lascarpa.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here