Fii sufletul petrecerilor

0
366

Invata sa jonglezi cu vorbele si vei fi cel mai ravnit invitat la orice petrecere. Secretul, sustin Tony Reali, gazda emisiunii Around the Horn, de pe canalul ESPN, si Leil Lowndes, consultant in comunicare si autoarea cartii How to Create Chemistry with Anyone, este sa treci de la subiectele generale la cele imprevizibile.

De unde o stii pe gazda?
Da, intrebarea e banala, dar trebuie sa stabilesti o legatura de baza cu un necunoscut inainte sa-i divulgi detalii personale menite sa sparga gheata. Comportamentul e esential. Lui Tony ii place sa inceapa discutia cu o rugaminte indrazneata de genul: „Stiu ca abia ne-am cunoscut, dar pot sa te imbratisez?“. Poti obtine rezultate similare (fara sa creada lumea ca esti ciudat) daca poti fi autoironic si amuzant („Am cunoscut-o pe gazda la un concurs de miss, unde eram in competitie pentru premiul cel mare“).

Care a fost cel mai bun eveniment sportiv/sandvis/film pe care l-ai vazut/mancat/vizionat vreodata?
Intrebarile deschise bune ofera oamenilor posibilitatea de a impartasi istorioare despre experientele lor. Fii un ascultator bun, dar totodata pregatit sa raspunzi la intrebarea lansata de tine. (Este o consecinta logica atunci cand soliciti asemenea informatii.) Dar nu fi prea nerabdator. Nimanui nu-i place tipul care abia isi asteapta randul sa vorbeasca.

Care-i injuratura ta preferata?
Este un test psihologic Rorschach extraordinar pe care-l poti lansa dupa ce ai cunoscut cat de cat interlocutorul – raspunsul pe care ti-l da o persoana spune multe despre aceasta. (Ii place o injuratura pentru felul in care suna ori pentru intelesul pe care il are?) In plus, subiectul injuraturilor e mereu in voga.

A existat vreo intamplare ori imprejurare in viata ta care te-a schimbat radical?
Cu asta lumea isi va aminti de tine multa vreme. Cand intrebi pe cineva cum s-a schimbat ca persoana, il poti determina sa vorbeasca atat despre greutati, cat si despre reusite. De asemenea, discutia se concentreaza foarte mult pe individul respectiv. Foloseste-ti judecata si pune intrebari in consecinta.
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here