Fii gata de Olimpiadă

0
271

În cele două săptămâni de competiție, concurenții se vor întrece în 98 de probe din 15 discipline, parte a șapte sporturi: biatlon, bob (bob și skeleton), curling, hochei, sanie, patinaj (artistic, short-track și viteză) și schi (alpin, fond, combinata nordică, sărituri, freestyle și snowboard). Există două zone în care se vor desfășura toate probele. În Parcul Olimpic Soci din valea Imeretin, aflată la circa patru kilometri de granița cu Georgia, au fost construite clădiri care vor găzdui competițiile de hochei, curling, patinaj, ceremoniile de deschidere și închidere. Tot acolo vor locui sportivii. Celelalte competiții se vor desfășura în stațiunea Krasnaya Polyana, aflată la circa 40 de kilometri de Aeroportul Adler și conectată de acesta și de satul olimpic printr-un metrou ușor.

Cum ajungi la Soci?
E mai greu decât crezi – nu poți traversa marea înot, n-ai feribot decât din Trabzon (Turcia), iar cu trenul faci o veșnicie. Nu există nici zbor direct din România către Aeroportul Adler, așa că va trebui să cauți ceva cu escală. O variantă mai OK pare cea prin Chișinău – poți găsi bilete și la 240 de euro, dar ține cont de faptul că Air Moldova are doar un zbor pe săptămână. Mai poți încerca să faci escală în Istanbul, dar prețul e prohibitiv. Opțiunea cu escală la Moscova (care are chiar și 15 zboruri pe zi către Soci) s-ar putea să-ți ia o veșnicie.

De unde-ți iei bilet?
Ei bine, de pe site-ul oficial nu poți, pentru că România nu este trecută pe lista (foarte lungă) de țări – era nevoie de acordul Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru ca biletele să fie vândute astfel. Însă COSR nu le are la vânzare pe site-ul oficial. Va trebui să intri pe cartanglobal.com și să-ți alegi biletele dorite, pe care le vei ridica apoi de la Sochi Ticket Center sau le vei putea primi la hotel.

E suficient?
Nu. Trebuie să obții un Spectator Pass pentru a avea acces la evenimentele Olimpiadei. Intră pe pass.sochi2014.com pentru a te înregistra.
În plus, ai neapărat nevoie de viză pentru a putea intra în Rusia. Pentru asta, trebuie să aplici la Ambasada Rusiei (Tuberozelor 4, București). Dosarul trebuie să fie complet (rușii sunt chiar mai pasionați de birocrație decât noi): pașaport, voucher de cazare și avion, formularul de viză, asigurarea medicală. Ai grijă să soliciți și o confirmare/invitație din partea agenției de turism sau a hotelului la care te vei caza.

Varianta mai ieftină
Jocurile Olimpice vor fi transmise live și pe Internet de TVR. Nu ai nevoie de viză și nici măcar de abonament la cablu.

 

8,3°C
Este temperatura medie din februarie, la Soci. Va fi cea mai „caldă“ Olimpiadă de iarnă de până acum

 

12
Numărul probelor noi de la această Olimpiadă, cele mai multe fiind sporturi extreme

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here