Fără mașină – fără griji

0
444

Vestea bună este că în parcuri – și uneori pe stradă – vedem din ce în ce mai multe vehicule electrice pentru care nu avem un nume, ci doar o reprezentare imaginară (a noastră, pe ele, cucerind coada de cai putere, în timp ce ne aranjăm freza cu un pieptene ca Johnny Bravo). De toate dimensiunile, pentru toate skills-urille. Călătorii eco le-au îmbrățișat fără să stea pe gânduri. Fie că le folosesc pentru a ajunge zilnic la birou, fie că sunt motivul pentru care ies mai des la o plimbare prin oraș, dispozitivele electrice îi ajută pe posesori să cheltuie mai puțini bani în vreme ce se conectează la tot ce înseamă „afară” (inclusiv priviri admirative și replici naturale de agățat din partea fetelor cu simțul… tehnologiei).

Bun, deci nu doar că ajungi de la punctul A la punctul B foarte repede, dar e și foarte distractiv și nici nu ți se zbârcesc hainele pe tine de transpirație. Întrebarea la care trebuie să răspunzi acum e „care e alegerea deșteaptă pentru mine?” Am răscolit ofertele de pe airmotion.ro ca să te punem la curent cu cele mai cool vehicule electrice de pe piață:

1. Trotineta electrică 

E ca și cum Știința și Tehnologia ar fi avut de predat o lucrare de final de semestru și s-ar fi gândit să-și încerce norocul cu o trotinetă electrică. O poți monitoriza oriunde și oricând în timp real – dacă i-o împrumuți acelui „prieten” care prezintă toate șansele să folosească scuza „amice, scuze, dar e atât de mică încât nu mai știu unde am pus-o!”.

Ți-a ridicat-o la fileu, am încredere că știi ce să-i răspunzi la asta. Partea cu adevărat amuzantă e că s-ar putea să nu te mintă. Trotineta asta care te plimbă fără să obosească se mai și pliază, ca să-ți ocupe cât mai puțin loc în dulapul de pe hol.

2. Biciclul electric

Așa cum banda adezivă se numește Scotch, așa și biciclul electric s-ar putea să-ți sune mai familiar sub numele de Segway. Vehiculul ăsta e ideal pentru un tur complet al muzeului Ermitaj, astfel încât, la final să nu fii nevoit să te recompensezi cu un masaj la picioare într-un salon în care maseurii au 2 pe 2 și se prezintă Serghei și Yuri.

Atinge viteza maximă de 17 km/h și, spre deosebire de acel Segway pe care îl știi, are o șa foarte comodă; dacă porecla ta e Antreprenorul, poți să te gândești chiar la un start-up cu o duzină de bicicle pe care le poți folosi ca să-i plimbi pe turiștii străini prin toată Casa Poporului și ei să mai vrea o dată și încă o dată.

3. Monociclu electric

Imaginează-ți o servietă rotundă care începe să meargă atunci când o pui pe sol. Cam așa e și monociclul electric, numai că senzația nu e doar că servieta ta a prins viață ci că te deplasezi ușor și sigur, ca pe niște scări rulante.

Cu puțin exercițiu (ca să te urci pe pedalele care se rabatează din roată – un pic S.F., ne place), poți să te deplasezi cu 18 km/h în vreme ce dirijezi magia de sub picioarele tale doar printr-un balans intuitiv. Partea și mai faină este că poți merge cu el la muncă și te poate aștepta, cuminte, sub birou ori după ușă, fără să incomodeze.

4. Skateboard-ul electric 

Skate-ul acesta nu are nimic de-a face cu adolescența. Oferă oricui șansa să se dea în siguranță cu un skate și e mijlocul de transport care întoarce cele mai multe capete, în ciuda faptului că e silențios. Mai mult, cel care îl încearcă dobândește un aer de rebel chiar dacă nu are plete sau pantaloni care-i atârnă la jumătatea boxerilor.

Să mergi pe un skateboard electric, zic specialiștii, e mai ușor decât să setezi temperatura la aparatul de aer condiționat – îi comanzi orice mișcare cu o telecomandă wireless, în vreme ce el, solid și sigur, poate atinge și 20 km/h în vreme ce recunoaște cu acuratețe accelerarea, încetinirea, virarea la stânga sau la dreapta ori schimbarea poziției corpului tău.

Se spune că vehiculele electrice sunt soluția unui viitor mai puțin aglomerat, mai verde și mai prietenos cu aerul pe care îl respirăm. Dacă ești mai mult pe stilul carpe diem, gândul că ai putea folosi timpul pierdut zilnic în trafic în drum spre birou și înapoi acasă pentru întâlniri cu prietenii care să înceapă la ore la care găinile nu dorm ar trebui să fie un argument bun în favoarea vehiculelor care se încarcă la priză.

(P) Articol, realizat împreună cu airmotion.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here