Fă-le singur!

5 noiembrie 2013

Există unele momente când nu ți se pare suficient să scoți un gadget din cutie, să-l alimentezi cu energie și să pornească. Parcă ai vrea să depui ceva mai mult efort. Iată câteva idei pentru cei care își doresc un mic proiect de week-end

LEGO Mindstorm
Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →

De Mihai Ghiduc. Foto: Lomography, David Mellis, LEGO

1. Construiește-ți un aparat foto
Firma preferată a hipsterilor care nu s-au mutat complet pe Instagram, Lomography, s-a gândit și la cei pasionați de lucru manual și a creat prima cameră foto din lume pe care trebuie s-o montezi singur.

Pentru cei doar 35 de euro pe care îi dai pe kitul Konstruktor (shop.lomography.com), ai ocazia să-ți umpli una-două ore cu întrebări de genul: „Arcul acesta unde vine?“, „Sigur n-am nevoie de mai multe șuruburi?“ sau „De ce e gata, dar au mai rămas trei piese?“.

Produsul final, o cameră SLR care funcționează cu film de 35mm, aduce destul de mult cu vechiul aparat rusesc Smena 8M, nu neapărat la aspect, cât la modul în care sunt ținute împreună componentele. Cu lentile fixe de 50mm (diafragma este f/10, iar timpul de expunere 1/80s), poți poza perfect ziua, dar trebuie să fii puțin atent și să nu uiți să tragi filmul după fiecare fotografie făcută.

Dincolo de faptul că e o cameră surprinzător de bună pentru un produs pe care-l asamblezi acasă, Konstruktor mai are și avantajul că, în timp ce o montezi, înveți mai multe lucruri despre cum funcționează o cameră foto decât ai știut vreodată.

Konstruktor_quarter2

Konstruktos_pieces_top

Konstruktor_pieces

Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Lifestyle

ComentariiAboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!


Noutăți