Ești șofer? Iată ce nu trebuie să faci dacă ești la volan

0
1745
ce sa nu faci la volan

Fiecare şofer ştie, în teorie, cum să se comporte când se află la volan. Însă există și lucruri pe care orice șofer ar fi bine să le evite să le facă în timp ce își conduce mașina. Ești șofer? Află și tu ce nu trebuie să faci dacă ești la volan.

Nu te înfuria

Orice s-ar întâmpla în trafic, păstrează-ți cumpătul! Dacă nu reușești să-ți păstrezi cumpătul, există o posibilitatea foarte ridicată să faci accident. În cazul unui accident, nu doar tu ai de pierdut, ci și ceilalți participanți la trafic, indiferent dacă este vorba despre alți șoferi sau despre pietoni. De asemenea, dacă te enervezi nu doar că ești expus accidentelor, ci și incidentelor cu ceilalți șoferi.  Probabil că ai văzut și tu la televizor destule știri despre șoferi nervoși care, din cauza unor atitudini nepotrivite, au ajuns să se ia la bătaie în trafic.

Nu îți uita contactele vitale

Din torpedoul mașinii pe care o conduci frecvent, chiar dacă este cea personală sau cea de firmă, nu ar trebui să lipsească niște contacte extrem de valoroase, pentru situații de urgență. Printre contactele în cauză ar fi bine să se regăsească câteva numere de telefon de la compania care ți-a închiriat autoturismul, în cazul în utilizezi mașina în baza unui contract de leasing operațional. De asemenea, asigură-te că ai în torpedou și 2-3 contacte de la firme de tractări auto și de la mecanici pe care îi poți suna la orice oră. Mașina ta se poate defecta oricând, așa că este indicat să fii pregătit.

Nu folosi telefonul mobil

Recent, autoritățile din Franța au hotărât să interzică utilizarea telefoanelor mobile în mașină. Nu ne putem pronunța dacă această decizie este bună sau rea, însă este cert că niciun șofer nu ar trebui să folosească telefonul mobil când se află la volan. Creierul uman nu este „programat” să execute mai multe operațiuni concomitent, chiar dacă tu ai impresia că lucrurile stau cu totul altfel. Când conduci, încearcă să te concentrezi doar pe mașina ta, pe drum și pe ceilalți participanți la trafic. Dacă primești un telefon urgent la care este nevoie să răspunzi, trage mașina pe dreapta drumului și preia apelul. Mai bine întârzii câteva minute decât să te expui, fără rost, la accidente și incidente în trafic.

Nu ignora centura

Centura de siguranță nu este un accesoriu cu care este dotată mașina ta, ci un dispozitiv conceput ca să-ți salveze viața. Deși poate fi incomodă, poartă centura de siguranță de fiecare dată când conduci și roagă-i și pe ceilalți pasageri din mașină să facă la fel.

 

 

Sursă: Agenția Digital workforce

Sursa foto: pixabay.com

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here