Din ghidul unui tip practic. De ce ai nevoie pentru a-ți renova singur casa

1
2054

Nu știm despre tine, însă pe noi vremea de afară ne pune pe treabă și ne dă idei de renovări și îmbunătățiri. Cu câteva lucruri și scule de bază, poți să te ocupi singur de asta, fără ajutorul unui meseriaș.

Deși de obicei suntem de acord că este mai înțelept să apelezi la profesioniști, când vine vorba despre o renovare rapidă, credem că orice bărbat poate și trebuie să se descurce singur. În plus, un astfel de proiect îți dă și satisfacția că te-ai ocupat de unul singur de propriul spațiu și confort. Îți arătăm mai jos de ce ai nevoie pentru a face o schimbare în apartamentul tău fără să mai chemi un meseriaș.

  • O trusă de scule pe care să te poți baza și care să nu îți ofere mai multe dureri de cap decât soluții

Un prim lucru de care ai nevoie înainte să începi renovarea este o trusă completă de scule. Asigură-te că ai tot ce îți trebuie înainte să începi treaba, ca să nu fii în mijlocul acțiunii și să trebuiască să dai o fugă până la magazin, ca să mai cumperi câte ceva.

O trusă de scule completă, care nu îți este de folos doar când renovezi, ci și pentru treburi uzuale, conține, fără doar și poate, o bormașină, o șurubelniță electrică (în cazul în care bormașina nu poate îndeplini și acest rol), dar și un ciocan, o cheie reglabilă și un spray multifuncțional. Aruncă un ochi și printre aceste scule electrice pentru a le găsi pe unele dintre ele, dar și pentru a-ți completa trusa și pentru a vedea ce alte scule ți-ar putea fi de folos în casă sau în curte, după caz.

  • Pe lângă scule, ai nevoie și de alte produse pentru construcții și renovări

O renovare implică în mod cert schimbarea aspectului pereților. În funcție de varianta la care apelezi, o să ai nevoie de diverse produse. Dacă plănuiești să vopsești pereții, vei avea nevoie, pe lângă vopsea, și de trafalet, de șmirghel, glet, spaclu și colorant. Și pentru asta poți folosi o unealtă electrică, respectiv un pistol de zugrăvit. În cazul în care vrei să schimbi tapetul, vei avea nevoie de un cuțit special pentru tapet, cu lama lata.

  • Ce mai poți înlocui de unul singur

Dacă zugrăvirea ți s-a părut ușoară, atunci poți să te ocupi de proiecte și mai complexe. Poți să înlocuiești de unul singur chiuvetele din baie și din bucătărie, dar și bateriile. De asemenea, singur mai poți să te ocupi și de montarea parchetului, dar și de construirea unor obiecte de mobilier simple, precum o măsuță de cafea pentru living, un cuier nesofisticat sau niște polițe, după cum îți explicam în acest articol.

Corpurile de iluminat fac și ele parte dintre lucrurile pe care le poți înlocui de unul singur, fără ajutorul unui profesionist. Nu ai nevoie de prea multe lucruri, o șurubelniță și un creion de tensiune sunt cam singurele care ți-ar putea fi necesare. În cazul în care pui pentru prima dată un corp de iluminat, vei avea nevoie de și de o bormașină, pentru a putea fixa noul corp în plafon.

După cum vezi, ne-am rezumat la acțiuni pentru care nu e nevoie de specialiști. Altfel, pentru lucruri mai complicate – refacerea instalației electrice, înlocuirea țevilor și altele de acest fel, îți recomandăm, desigur, să apelezi la un profesionist.

 

Sura foto: Shutterstock   

(P) Articol realizat împreună cu Romstal

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here