Detalii de stil

0
1268

De Elisabeta Gedő. Foto Victor Oancea.

Când vine vorba de accesorii, calitatea materialelor și a finisajelor are prioritate. Pentru că nu sunt obiecte pe care să le cumperi în fiecare sezon, te poți orienta către cele care costă mai mult și astfel vei avea parte de o experiență premium.

Pantofii

Îți propunem un model arhitectural, cu detalii care să-i facă de neuitat. Aceste detalii pot fi cusăturile decorative, o culoare aparte sau aplicații dintr-un alt tip de piele decât cel predominant. Indiferent dacă îți plac cei cu talpă din piele sau preferi materiale tehnologice, e bine de știut că dacă pentru tine sunt „acei“ pantofi și nu vrei să te desparți de ei niciodată, le poți înlocui talpa și vor fi ca noi.

Pantofi Prada, Mengotti

 

Butonii

E bine să ai cel puțin o pereche. Simte‑te liber să alegi modele fascinante. Sunt un detaliu atât de mic, dar care îți lasă loc pentru multă creativitate, chiar dacă e vorba de o ținută formală. Te fascinează motivele vegetale, iubești animalele? Poartă-le la butoni. Îi poți asorta discret cu un ac de cravată sau cu un suport pentru carduri.

Butoni cu cap de vulpe, Burberry; butoni cu bănuți, Brooks Brothers; ac de cravată Brooks Brothers; curea Dior Homme, Mengotti; mănuși Burberry; portcard Givenchy, Mengotti.

 

Portofelul

Există designeri care acordă o atenție sporită obiectelor din piele. Din această categorie fac parte și cei care îți dau posibilitatea să-ți gravezi inițialele sau chiar numele întreg. Din nou, vorbim despre un obiect pe care îl vei avea o viață întreagă. Și pentru că îl folosești zilnic, achiziționează un model pe care îți va face plăcere să-l privești de fiecare dată când îl scoți din buzunar. Asortează-l cu o curea specială.

Portofel din piele împletită, Bottega Veneta, Mengotti; curea din piele împletită, Z Zegna, Sport/Couture; curea Z Zegna, Sport/Couture; batistă din mătase, Brooks Brothers.

 

Cravata

Cravata vorbește despre tine chiar și când e vorba de ținute serioase. Dacă alegi un model subțire, ești nostalgic după anii ’50-’60. Un model clasic arată că ești riguros și îți place să te remarci prin detalii discrete. Ofertele sunt variate: pot fi din lână, mătase sau amestecuri. Cumpără-le pe cele care se leagă cromatic de celelalte articole pe care le ai. Pe noi ne-au fascinat nuanțele de vișiniu.

Eșarfă Paul Smith, Sport/Couture; cravată Brooks Brothers; cravată Brooks Brothers; cravată Etro, Mengotti; eșarfă Brooks Brothers. 

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here