Motivul pentru care tocilarii trăiesc cu 20% mai mult

0
1821
tocillari

În acest studiu, persoanele care citeau mai mult de trei ore și jumătate pe săptămână au demonstrat probabilitate cu 20 de procente mai scăzută să sufere de deces din orice cauză într-o perioadă de 12 ani de urmărire decât persoanele care nu citeau deloc.

De ce? Cititul – pe un e-reader, pe iPad sau în stil clasic, dintr-o carte tipărită – stimulează creierul, spune autorul studiului, Dr. Becca Levy.

Te ajută să te concentrezi și să ai o gândire creativă, dar și analitică, spune ea.

Iar buna funcționare a creierului a fost corelată cu o incidență mai scăzută a demenței senile, o afecțiune care poate crește riscul de moarte timpurie.

Cititul scade și nivelul hormonilor de stres, ceea ce te ajută să dormi mai bine și reduce tensiunea arterială – doi factori care scad riscul de boli de inimă.

În mod interesant, participanții la studiu care citeau cărți au demonstrat o mai bună protecție în fața morții față de cei care citeau reviste sau ziare.

Acest lucru se poate explica prin nivelul de implicare mai redus în cazul unui articol față de cel demonstrat în timpul cititului unei cărți, spune Levy.

Dacă nu ai timp, pune-ți un audiobook pe drumul spre muncă și înapoi: Dacă asculți o poveste bună, te bucuri de aceleași beneficii ca atunci când citești, deoarece creierul tău va fi la fel de implicat, spune Levy.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here