De câte ori ți-ai zis că promiți s-o faci de luni? 6 lucruri pe care le-ai amânat prea mult timp

0
998
lucruri pe care le amani

Cele mai dificile angajamente pentru un bărbat sunt acelea care le ia față de el însuși. Recunoaște, și tu ai multe lucruri pe care le tot amâni de foarte multă vreme.

Mai greu e din clipa în care ele se adună și nu ai cum să le mai faci pe toate într-un timp util. Pentru multe dintre ele există soluții rapide și la îndemână, în timp ce altele se vor rezolva doar cu ajutorul tău. Un lucru e clar, învață să promiți mai puțin și mai punctual, unde chiar știi că îți poți respecta angajamentele. Acum hai să vedem 6 dintre lucrurile pe care le-ai tot amânat de mult timp încoace.

Promit că de luni mă apuc să…

  1. Fac sport

E una dintre cele mai mari minciuni, atât la bărbați, cât și la femei. De câte ori nu ți-ai făcut abonament la sală doar ca el să zacă undeva pe un raft, cu doar două ședințe consumate într-o lună? Sfatul cel mai important în acest caz ar fi să nu mai spui de luni, ci de astăzi. Dacă vrei să faci sport, poți începe de astăzi. Uită de sala de fitness, pune-ți o pereche confortabilă de încălțăminte în picioare și dă o tură prin cartier. Ține-o tot așa, până când începi să te obișnuiești cu efortul, apoi când vei simți că ai nevoie de ceva mai mult, caută o sală de sport pe placul tău și în drumul tău.

  1. Fac curat în curte

E toamnă, iar curtea casei tale este plină de frunze uscate și crengi căzute din copaci. Nu îți place, iar doamna de acasă pune presiune pe tine să rezolvi problema. Dar de fiecare dată când îți propui sa te pui pe treabă, apare ceva, orice altceva, mai interesant de făcut. Rezolvă problema asta înainte să te trezești cu iarna peste tine și, ca să-ți fie extrem de ușor, apelează la tocătoarele de crengi. Vei scăpa de uscăturile din curte într-un timp record, fără niciun fel de deranj și fără efort. Te vei putea bucura apoi de frumusețea curții tale în activități de weekend cu prietenii, la o bere și un grătar.

  1. Rezolv mașina

Ai probleme cu mașina, pe care le amâni de luni de zile. Acel zdrăngănit nu îți dă pace, dar parcă nici nu ai dispoziția să pierzi câteva ore și câteva sute de lei pe la service. E important să te duci imediat cu mașina la un mecanic priceput și s-o pui la punct, mai ales că ne pregătim de iarnă. Verifică bateria mașinii, asigură-te că ai antigel destul, că uleiul e bun, că plăcuțele de frână sunt solide și ca ai cauciucurile potrivite pentru un sezon rece.

  1. Termin cartea aia

Aici nu vorbim despre responsabilități și sarcini aparent solicitante, ci despre lucruri simple, precum o… carte. Mai ții minte cartea de care te-ai apucat în ultima vacanță, dar de care nu te-ai mai atins de când ai revenit acasă? Probabil ai și uitat pe unde e.

O jumătate de oră de lectură pe zi poate fi extrem de benefică pentru tine. Potrivit revistei americane Health Fitness Revolution, cititul te ajută să ai o memorie mai bună, sa te concentrezi mai bine, reduce stresul și extinde vocabularul. În plus, poți citi lucruri care te pot ajuta enorm la locul de muncă.

  1. Mănânc mai sănătos

De ce de fiecare dată această replică vine după o masă în care facem toate greșelile din cărțile nutriționiștilor? Adevărul este că mâncarea nesănătoasă, așa cum o numim noi, are și un gust foarte bun, altfel nici nu am băga-o în seamă. Un sfat? Experimentează cu mâncarea și caută chiar să înveți să gătești lucruri noi. Înlocuiește ingredientele sau alimentele fără de care nu îți poți imagina o masă sățioasă cu variantele lor mai sănătoase. Ar putea da roade. Un ultim lucru, apucă-te de azi, nu de luni.

  1. Mă organizez mai bine

Simți că totul în jurul tău se produce haotic, nu găsești timpul necesar să fii în toate locurile unde ai probleme de rezolvat, astfel că ajungi să nu mai faci nimic, tocmai din acest motiv. Ia o agendă și scrie tot ce ai de făcut, planifică lucrurile din timp și pune-ți un termen limită până la care vrei să rezolvi acea problemă.

Poți să faci același lucru și cu facturile curente și cheltuielile de care te lovești lunar. Vei vedea că, odată pus la punct acest sistem, nu prea vor mai fi lucruri banale care să te ia prin surprindere și vei ști exact cât timp ai la dispoziție să îți rezolvi problemele.

Care sunt promisiunile pe care nu reușești niciodată să le respecți?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Evgeniia Freeman

(P) Articol realizat împreună cu Toolman

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here