Dacă ești un tip practic, vei vrea să știi cum să alegi o bormașină electrică

0
781
bormasina electrica

Bormașinile sunt foarte practice și eficiente și nu ar trebui să lipsească din garajul sau balconul niciunui bărbat. Asta pentru că vei avea nevoie de ele în unele dintre cele mai creative și inspirate momente din viața ta.

Fie că vorbim despre un mic retuș sau un proiect mai amplu, cum ar fi să-ți construiești într-una dintre camere propriul gym, ai să vezi ce bine e să nu depinzi de un meșter. Economisești bani dar și investești creativitate într-un proiect util, care te va face să te simți cu adevărat bărbat. Sigur, ca să pornești la drum, trebuie să te înarmezi cu niște instrumente deștepte care să îți salveze timp și bani.  Aceste masini de gaurit, spre exemplu, te pot ajuta să duci la bun sfârșit un proiect de suflet precum – o cameră de workout bună pentru cățărat, crossfit și gimnastică:

Cum alegi o bormașină cu acumulator, în funcție de nevoile tale

Iată care sunt elementele principale de care ar trebui sa ții cont atunci când  alegi o bormașină și cum faci alegerea potrivită ținând cont de nevoile tale și volumul de lucru:

Bateria

Bormașinile cu acumulator moderne funcționează pe bază de baterii Li-ion. Mai mici și mai ușoare decât cele pe bază de nichel, acestea sunt mai rezistente și pot fi folosite pe o perioadă mai îndelungată. Numărul “ah” al unei baterii indică durata de încărcare. În funcție de cât de puternică îți dorești să fie bormașina, acest număr poate varia. Dacă ai nevoie de o unealtă pentru sarcini mai complexe, poți alege o mașină de găurit de 5 ah, în timp ce sarcinile ușoare nu necesită una cu o putere mai mare de 1,5 ah.

Viteza de găurire

Un alt indicator important de care trebuie să ții cont în alegerea unei bormașini este viteza de găurire, care poate varia de la 300 la 1500 de rotații pe minut. Trebuie să iei în considerare faptul că, pentru materialele dure și găurile de diametru mare, este indicată o viteză redusă.

Moduri de găurire/înșurubare

Bormașina ar trebui să fie dotată cu o funcție care schimbă modul de găurire sau înșurubare. Modul cu forță de impact de foraj este util pentru materialele solide, precum beton, zidărie sau cărămidă. Cel fără forță de impact este indicat pentru găurirea lemnului, a metalului, plasticului și a altor materiale moi.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Alecoir

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here