Da, poți să te razi acolo

0
616

1/ Prietenei tale îi place să ai scrotul proaspăt ras.
„Netezește suprafața“, spune Michael Gilman, fondatorul GroomingLounge.com. Întâi, tunde părul cu un trimmer cu pieptenele setat la șase milimetri, apoi aplică ulei de bărbierit sau un gel cu puțină spumă, ca să vezi ce faci. Trage de testicule în jos ca să întinzi supra­fața, apoi, cu o lamă cu înveliș protector, rade zona cu mișcări scurte. Ridică-ți „bijuteriile“ și rade pielea care le învelește dedesubt. Aplică o loțiune aftershave la final. Apoi arată-i prietenei tale rezultatul.

2/ Ți se încarnează unghiile de la picioare.
„Îți tai unghiile greșit“, spune Tony Nakhla, autorul cărții Skin Commandments. Taie-le drept în loc să le rotunjești. Dacă simți deja durere, hidratează pielea cu o cremă pe bază de uree, precum crema reparatoare cu uree pentru picioare de la Eucerin, 45 lei. Apoi înfășoară degetul destul de strâns cu o bandă. Astfel, „o vei forța să crească în conformitate cu patul unghiei tale“, spune dr. Nakhla. Dacă durerea persistă chiar și după două zile, consultă un medic.

3/ Nu scapi de acneea de pe spate.
Îngrijește-o cu loțiuni de cură­țare pe bază de acid ­salicilic ori peroxid de benzoil. Gelul de duș de la ­Neutrogena, 21 lei, e o alegere bună. Dacă vrei să arăți bine într-un tricou fără mâneci, folosește un aparat precum Clarisonic (Sephora, 701 lei), dar ai grijă să cumperi și mânerul special care te ajută să ajungi la zonele greu accesibile. Aparatul are în capăt o perie ce funcționează pe bază de oscilații și care îndepărtează celulele moarte pentru a stimula pielea să se regenereze.

4/ Îți miros picioarele și ai mâncărimi după antrenamente.
„Picioarele transpirate sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor“, spune Jeremy Green, dermatolog în Miami. Păstrează două perechi de încălțăminte pentru sală și alternează purtarea lor, pentru a lăsa fiecare pereche să se usuce și să se aerisească. Înainte să-ți pui șosetele (curate, desigur!), aplică o pudră care absoarbe umezeala. Încearcă First Step de la Scholl, 20 lei, cu o formulă antibacteriană, de 10 ori mai puternică decât talcul.

5/ Ai dinții galbeni, deși îi periezi de două ori pe zi.
Periajul dinților înlătură placa și previne cariile, dar nu albește dantura. „Ai nevoie de un tratament de albire“, spune medicul stomatolog Domenick Zero, director al Institutului pentru Studiul Îngrijirii Orale de la Universitatea Indiana. Poți opta pentru tratamente acasă ori la cabinet – ambele sunt la fel de eficiente. Iar dacă te periezi cu prea multă forță ca să înlături petele, nu mai face asta. Periajul intens îți distruge smalțul, lăsând la vedere un strat al acestuia mai închis la culoare.

 

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Victor Prado; aranjament decor: Richie Owings/Halley Resources; ilustrații Hubert Tereszkiewicz

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here