Dă jos barba

0
419

Fă lamele să reziste cât mai mult
„Aparatele de ras pe care nu le întreții rezistă cât pentru aproximativ trei utilizări“, spune doctorul Joshua ­Zeichner, directorul secției de cercetare clinică și cosmetică în dermatologie la spitalul Mount Sinai din New York. Dacă vei avea grijă de aparatul tău în mod corespunzător, vei dubla această perioadă.
NU lovi cu putere aparatul de ras de chiuvetă pentru a-l curăța. „Gestul duce la desprinderea lamelor de ras sau la ruperea stratului neted de deasupra lor, care are rolul de a permite alunecarea ușoară pe piele“, spune dr. Zeichner. Înlătură firele de păr așezând lamele sub jetul de apă caldă.
DA, poți bate ușor aparatul de ras, dar fă-o atunci când s-a uscat și aplică ulei de protecție pentru a preveni coroziunea.
NU arunca aparatul de ras în dulap. Pentru a-l feri de rugină, păstrează-l într-o cană sau în suportul lui special, cu capătul cu lame în sus, pentru a-i permite uscarea într-un spațiu aerisit.

 

1 Pregătește-te de decolare

Adaugă mai mult fier
Mai multe lame pot reduce fricțiunea asupra pielii – vei avea parte de mai puțină durere atunci când te bărbierești și nu-ți vei desprinde și pielea odată cu firele de păr. Capătul pivotant se mulează pe trăsăturile feței tale.
Folosește Gillette Fusion ProGlide Silver Touch, 51 lei.

Îmblânzește-ți barba
„Soluțiile de aplicat înaintea bărbieritului înmoaie firele de păr“, spune Allan Peterkin, autorul cărții One Thousand Beards. Apa fierbinte ajută, pentru că deschide porii. Bărbierește-te la duș sau imediat după.
Folosește Sephora Smoothing Gel Beard Fluid, 53 lei.

 

2 Bărbieritul – trucuri utile

Îmbunătățește-ți tehnica
„Dacă strângi cu putere aparatul în mână, vei împinge mai mult lamele în piele“, spune Danielle Malka, fondatorul site-ului eShave.com.
Folosește O mișcare mai lejeră. Ține aparatul cu doar trei degete: arătătorul, degetul mare și cel mijlociu.

Bazează-te pe ingrediente antiiritații
Apa termală conține multe săruri minerale cu proprietăţi de calmare, antiiritante. Folosește produse care o au în formulă. În acest mod, te bărbierești și-ți și îngrijești pielea.
Folosește Gelul de ras de la Avène cu apă termală, 46 lei

 

3 Tratează-ți pielea natural

 Ai încredere în extractul de frunze de smochin
Aftershave-urile clasice sunt, la bază, antiseptice. Dar ai nevoie și de substanțe care să repare și să protejeze filmul hidrolipidic afectat de bărbierit și să calmeze pielea.
Folosește Aftershave-ul de la Melvita, 99 lei

Îngrijește-te constant
Vrei să ai o piele mai fină  între un bărbierit și altul? Acordă atenție pielii și atunci când ai firele de păr crescute. Aplică zilnic un gel de față ușor, special creat pentru tenul masculin.
Folosește Gelul de față Verdon, L’Occitane, 127 lei

 

De Gerilyn Manago. Adaptare de Ioana Vasile. Foto: Spencer Heyfron

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here