Cum se dezactivează Wi-Fi Assist pe iPhone

0
341

De Ali Eaves. Foto: Guliver/ThinkStock. Adaptare: Casa de Traduceri

Apple a lansat cel mai recent sistem de operare anul trecut, însă unii oamenii sunt în continuare loviți de facturi nerușinate din cauza uneia dintre noile funcții ale acestuia.

Denumirea sa este Wi-Fi Assist și este conceput pentru a crește viteza experienței pe web. Dacă te chinui cu o conexiune Wi-Fi de proastă calitate, această funcție trece telefonul automat pe date.

Și este excelent când feed-ul tău de pe Instagram se actualizează în sfârșit, dar asta înseamnă că folosești mai mult din date. Iar dacă abonamentul tău nu are date nelimitate, poți depăși plafonul și factura va fi uriașă.

Declanșatorul: Funcția este activată automat când se face actualizarea sistemului de operare al iPhone-ului tău la iOS 9.

Așa că, dacă folosești cel mai nou sistem de operare, poți naviga pe Facebook în sufrageria ta, crezând că ești conectat la rețeaua Wi-Fi, când de fapt consumi intens din date.

Mikey Campbell, redactor șef la Apple Insider, spune că majoritatea oamenilor nu văd o modificare dramatică în utilizarea datelor pentru că funcția se declanșează doar în circumstanțe foarte speciale: atunci când conexiunea de date este mai rapidă decât cea Wi-Fi.

„Evident, depinde de obiceiurile utilizatorului”, spune acesta. „Spre exemplu, deținătorii de telefoane iPhone care frecventează cafenelele, aeroporturile și alte locații cu conexiuni Wi-Fi deschise, dar de slabă calitate, pot dori să dezactiveze de tot Wi-Fi Assist”.

Bineînțeles, majoritatea operatorilor mobili notifică atingerea sau depășirea limitei datelor. Dar dacă ești conectat la o rețea Wi-Fi, probabil te crezi în siguranță.

Exact asta i s-a întâmplat lui Ashton Finegold, un adolescent din San Francisco care a ajuns la o factură de 2.000 de dolari doar navigând pe web din dormitorul său pe o conexiune instabilă, conform unei relatări a CBS.

Avocatul Bill Anderson, doctor în drept, partener în cadrul firmei de avocatură Cuneo, Gilbert, and LaDuca, LLP, relatează că a auzit de zeci de cazuri de persoane confruntate cu suprataxe inacceptabile între 40 USD și 250 USD și chiar mai mult. Anderson a înaintat o plângere împotriva Apple în numele a doi dintre clienții săi și așteaptă răspunsul companiei.

Cum se dezactivează Wi-Fi  Assist

Dezactivarea Wi-Fi Assist este ușoară – atâta vreme cât știi de existența funcției. Iată cum:

Mergi la setări pe dispozitivul tău iPhone. Apăsă „Celular”. Defilează până jos de tot, iar dacă telefonul tău rulează iOS 9, vei găsi funcția „Wi-Fi Assist”. Comută butonul în poziția „Oprit” (Off).

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here