Cum să transformi o cameră în refugiul masculin perfect

0
1163

O cameră în care să renunți la reguli, să te dedici pasiunilor tale și să îți golești mintea de îndatoririle zilnice nu mai este de mult de domeniul filmelor cu burlaci convinși. Îți poți face una chiar și în apartamentul tău, iar noi îți vom arăta cum.

Ai nevoie de doar 2-3 lucruri de bază. Care sunt acelea?

Pentru amenajarea camerei trebuie să pornești de la o bază, iar ea nu te va costa nici pe departe atât de mult pe cât îți imaginezi. Oricare dintre aceste canapele este o alegere mai mult decât perfectă pentru o cameră doar a ta, și nu te costă deloc mult. Mai ai nevoie doar de un scaun sau un fotoliu (cât mai confortabil) și eventual un birou sau o masă (în cazul în care ai o pasiune care necesită o masă de lucru). Tot ce mai adaugi în rest – o comodă cu sertare pentru depozitare sau un corp mic pentru cărți – sunt opționale și țin de propriile pasiuni.

Ține cont de spațiul de care dispui și de ce vrei să faci în camera respectivă

Vrei o cameră doar pentru tine în care să urmărești în liniște meciuri sau filme? Atunci, în mod clar, ai nevoie de un televizor. Îți dorești un spațiu pentru workout? Atunci poți renunța la televizor în favoarea unui aparat de fitness multifuncțional. În definitiv, e camera unde te poți bucura de propriile pasiuni, așa că trebuie să iei asta în calcul de la bun început.

Adaugă detalii personale

Decorațiunile interioare nu reprezintă tocmai un domeniu de interes pentru noi, însă când vine vorba despre un man cave, obiectele pe care le alegi devin importante. Alege lucruri care să te reprezinte, să fie pe gustul tău și să personalizeze spațiul după propriile tale interese. Un poster cu trupa preferată sau de la un film care ți-a plăcut sau diverse amintiri de la festivaluri și din călătorii sunt lucruri mărunte, dar care vor face spațiul să fie al tău.

Fii pregătit și pentru vizite

Am vorbit despre plăcerea de a avea o încăpere în care să te refugiezi, însă puțină companie nu strică. Ce rost are să ai un man cave, dacă nu te poți bucura cu băieții de el? Un mini-frigider nu ți-ar strica, iar pentru spațiu, canapeaua de care vorbeam mai sus e numai bună pentru a „caza“ 3-4 băieți. Niște fotolii pară pot fi foarte utile și nu ocupă mult spațiu, așa că te sfătuim să-ți iei unul sau două.

Nici o masă de foosball nu ar strica, dacă e genul de activitate care vă atrage. Bineînțeles, genul ăsta de lucruri pentru entertainment depind foarte mult și de spațiul de care dispui. O consolă pentru jocuri este și ea binevenită și oricum nu ocupă mult loc.

Un argument în plus ca să-ți faci propriul man cave

Încă nu ești convins că un man cave îți aduce numai avantaje? Studiul publicat în Journal of Consumer Culture a arătat că o cameră dedicată relaxării și pasiunilor personale îi face pe bărbați să uite de stres și chiar să se gândească serios la obiectivele lor.

Argumentul adus de autorii studiului este că atunci când ești în living, în bucătărie sau în dormitor nu simți că ești cu adevărat în spațiul tău de deconectare, ci într-un spațiu conceput pentru toți locuitorii din casă (iubita, câinele, copiii, după caz). Mai mult, bărbații care au participat la studiu au declarat inclusiv că această cameră doar a lor i-a ajutat să devină parteneri mai buni pentru iubitele și soțiile lor, dar și tați mai buni.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu tandem.md

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here