Cum să-ți revii după trei mahmureli

0
299

Text De Jeff Vrabel •  Fotografii de Emily shur

 

Când Ed Helms vorbește despre „centrul de jeleu“ al personajelor pe care le joacă în serialele TV și în filme, se referă la bunătatea din sufletul lor. După toate aparențele, aceștia nu sunt bărbați formați complet. Unii sunt pur și simplu răi, tipul de ticăloși pe care îi eviți în viața reală. În emisiunea The Daily Show, Ed a jucat, așa cum singur spune, „un personaj nesuferit care are numele meu“. Apoi l-a jucat pe Andy Bernard, bărbatul-copil din La birou, pe Stu Price, dentistul molâu din Marea mahmureală și pe afectatul Pat din Jeff Who Lives at Home.

În interpretarea lui Ed Helms, acești tipi se transformă în ceva neașteptat: ființe umane reale cu „centru de jeleu“, pe care te poți baza. Până și lașii și nemernicii sunt suflete bune în adâncul lor, iar această constatare este suficientă pentru a-i încălzi inima lui Ed.

„Am multă empatie pentru aceste personaje“, spune el. „Am făcut câteva greșeli în viața mea și am plătit prețul. Așa că sunt înțelegător cu cineva care încearcă să fie o persoană mai bună, dar nu prea reușește. Mulți dintre noi chiar așa suntem“.

Vara care a trecut a fost specială pentru Ed Helms: două dintre cele mai apreciate francize ale sale au ajuns la final: La birou și Marea mahmureală III. „Aceste două proiecte mi-au definit cariera și amândouă sunt pe cale să dispară“, spune el. „Simt că este un moment important. Probabil că vor urma cele trei faze ale suferinței: refuzul, șocul, beția“.

Dar va urma și cea de-a patra fază: în care un erou neverosimil, încă amețit de succesul avut cu cele două roluri strălucite, va trebui să decidă ce va face mai departe.

„Mă bucur că zona mea de confort a fost scuturată un pic“, spunea Ed Helms pe la mijlocul lui februarie, delectându-se cu un homar la un hotel din Beverly Hills, înainte ca atenția publicitară cu La birou/Mahmureala să se dezlănțuie. „N-am mai avut de mult timp atâtea semne de întrebare în fața mea. Asta e terifiant și amuzant deopotrivă. E partea inconstantă din munca mea. Nu te poți baza pe nimic. Proiectele – bang – dispar. Trebuie să găsești lucruri despre care știi că te vor incita și te vor pasiona și pe care să încerci să le duci la bun sfârșit“.

E ceva ce putem face cu toții, nu? Să ne ținem de o activitate care ne stârnește în permanență entuziasmul. Să folosim pasiunea care să ne ghideze prin momentele de confuzie prin care trecem. Să ne întrebăm „centrul de jeleu“ dinăuntrul nostru, ca să răspundem la o întrebare inevitabilă: încotro o iau de aici?

 

Lecții de viață de la personajele lui Ed Helms

• Fă-ți timp pentru oamenii la care ții
„Relațiile sunt precum florile, iar florile au nevoie de apă“.
 … în rolul lui Pat din Jeff Who Lives at Home

• Acordă-le oamenilor a doua șansă …
„Toată lumea spune că Mike Tyson este un nenorocit. Eu cred că e un dulce“.
… în rolul lui Stu din Marea mahmureală

• … și fii atent la cartonașele roșii.
„Nu am încredere în oamenii care își leagă părul în coadă“.
… în rolul lui Tim Lippe din Asiguratorul

 

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here