Cum să te menții fresh vara asta ținând cont doar de 5 sfaturi simple și ușor de pus în aplicare

0
269

1. A PURTA SAU A NU PURTA SANDALE

Ca sa fii mereu bine îmbrăcat, singurul lucru de care trebuie să ții cont este că există un moment și un context portrivit pentru orice. Sandalelor, spre exemplu, ar trebui să le rezervi plimbările pe plajă și nu e suficient să știi că nu se poartă cu șosete. Sandalele necesită un simț estetic dezvoltat pentru a fi asortate firesc. Pentru orice altceva, există o alternativă mai bună care îți ajută picioarele să respire, să se simtă confortabil și să îți acopere degetele.

Espadrilele de pânză dar mai ales mocasinii din piele pentru bărbați sunt exact ce ai nevoie atunci când soarele topește tot fără milă. Noi i-am scoate la plimbare direct pe Riviera Franceză, asortați cu orice începând de la pantaloni scurți până la pantaloni din lână merinos (cu bata suflecată, gleznele la vedere și fără șosete, desigur). Și dacă ar fi să renunțăm la fantezii de scurtă durată, mocasinii sunt salvarea și pentru restul verii, petrecută la birou.

2. MĂTASE, BUMBAC SAU LÂNĂ?

Ca regulă general valabilă, cele mai potrivite materiale pentru climatul tropical care a poposit de curând și pe la noi sunt cele ușoare și obținute din țesături naturale precum bumbacul, mătasea sau chiar lâna. Știm cum sună asta, dar te asigurăm că inovațiile tehnologice atât în ceea ce privește materialele organice cât și cele sintetice au atins culmi impresionante. Hainele pe care ți le cumperi ar trebui să fie realizate din materiale potrivite pentru un climat torid, maximizând circulația aerului prin țesătură și permițând căldurii și umezelii să iasă. Pe scurt, acestea sunt motivele pentru care trebuie să acorzi mai multă atenție etichetelor.

Fibrele naturale absorb transpirația de la nivelul pielii și îi permit să se evapore.

Fibrele sintetice țin apa la distanță; prin urmare transpirația se adună și nu se evaporă, iar asta este cauza cea mai comună pentru disconfort și iritație.

Mătasea nu e cea mai grozavă opțiune pentru că reține căldura.

Datorită calității sale de a lăsa aerul să circule și pielea să respire, lâna este, de departe, mai potrivită decât materialele care conțin polyester.

3. PANTALONII CU TURUL LĂSAT

Deși o pereche de pantaloni cu turul lăsat s-ar putea să fie o perspectivă înfricoșătoare pentru oricine care nu lucrează în fashion, ei bine, nu ar trebui. Sunt scuza potrivită pentru puțină relaxare. Fă-ți o favoare, îmbrățișează starea și investește în niște panaloni mai spațioși.

Obișnuiește-te cu ei purtându-i în casă, apoi investește într-o pereche care să-ți facă plimbările de weekend mult mai plăcute și ventilate. Până la urmă, atâta vreme cât eviți cu brio pantalonii skinny, cam orice altă opțiune este cât se poate în acord cu notele intense de asfalt încins.

4. OCHELARII DE SOARE AVIATOR

De la dimineți pe plajă până la apusuri orbitor de frumoase admirate la volanul mașinii, ai nevoie de o pereche de ochelari de nădejde care să-ți dezvăluie lumea un pic mai sepia și mai plăcut de admirat. Adună-ți curajul și alege o pereche de ochelari de soare aviator, chiar dacă forma feței tale nu este pătrată. iar specialiștii ți-ar recomanda să faci o alegere mai calculată.

Orice bărbat are nevoie de niște ochelari care să-i păstreze superputerea verii – acuitatea vizuală. De fapt, nu strică să investești în două perechi. Șansele să spargi o pereche sau să o uiți pe bancheta din spate a unui Uber sunt cât se poate de mari.

5. O TUNSOARE CURAJOASĂ

Dacă fetele sunt geloase pe tine de când te știi din cauza podoabei capilare, înseamnă că vara nu este anotimpul tău preferat. Mergi la un barber shop și lasă-te pe mâna unui specialist. Spune-i atât – că vrei săpui capăt suferinței – și va ști ce să facă: scurt la spate, scurt în laterale, iar restul e artă. Cei mai curajoși vor merge pe clasica periuță; ușor de întreținut și se echilibrează perfect cu o barbă îngrijită.

O tunsoare fresh, o pereche de ochelari de soare de nădejede, niște pantaloni care-ți îngăduie să-ți simți picioarele și o pereche de încălțări comode care se potrivesc la mai toate ținutele tale casual sunt, în mare, cheia către o vară căreia îi poți face față cu calm.

(P) Articol realizat împreună cu lascarpa.ro

Sursă foto: Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here