Cum să nu te lași păcălit de companiile neserioase de închirieri masini

1
760

La fel că orice alt domeniu, piață serviciilor de închirieri mașini include companii profesioniste și companii mai puțin profesioniste. Cu siguranță ai văzut reportaje sau ai citit știri în care diverși clienți ai companiilor de închirieri mașini au fost nevoiți să scoată din buzunar sume de bani pentru pagube care nu fuseseră cauzate de către ei. Astfel de incidente sunt regretabile și trebuie să știi cum să te ferești de companiile de închirieri mașini neprofesioniste.

Un prim indiciu care ar trebui să îți ridice semne de întrebare este prețul. Dacă acesta este mult mai mic decât prețul pieței, atunci cu siguranță respectivă companie de închirieri mașini apelează la diferite tertipuri pentru a-și înșela clienții și a nu plăti taxe la stat. În mod normal, o companie care îți oferă factură pe banii încasați, care plătește toate taxele la stat, care are reviziile făcute la zi și toate taxele auto achitate nu are cum să facă profit practicând prețuri mai mici de 10 euro/zi pentru un autoturism de inchiriat.

Exista două tipuri de companii de inchirieri masini care practică astfel de prețuri. În primul rând, este vorba despre companiile care funcționează ilegal sau care sunt folosite drept paravan pentru a spală bani. De obicei, acestea nu oferă factură și nu plătesc taxe la stat, iar mașinile din flota lor pot fi foarte vechi, fără revizii la zi. Neavând factură sau vreo dovadă a închirierii, poți rămâne fără garanție în cazul unor probleme, iar recuperarea acestora în instanța este foarte dificilă în lipsa oricărei dovezi.

Exista, de asemenea, companii de închirieri mașini care fac profit din garanția nereturnata. Acestea atrag clienții prin oferirea unui preț foarte mic, însă opresc o garanție foarte mare pe care ulterior nu o mai returnează, invocând diverse motive. Spre exemplu, agenții unei astfel de companii de închirieri mașini pot invocă, în momentul returnării acesteia, că eventualele zgârieturi nu sunt vizibile din cauza prafului și a noroiului de pe caroserie. După vizită la spălătoria auto “apar” tot felul de zgârieturi și alte defecțiuni care sunt puse pe seama clientului. Există chiar și companii de închirieri mașini care își urmăresc clienții în trafic, iar, în momentul în care aceștia parchează, le zgârie sau lovesc mașinile, pagubele urmând a le fi imputate la returnarea autoturismului. Oprind aceste garanții și taxe, compania este acoperită și poate practică în continuare prețuri foarte mici, atractive pentru clienti.

Cum să faci diferența între o companie de închirieri mașini neserioasă și una profesionista

Pentru a evita să fii înșelat de astfel de companii de închirieri mașini, trebuie să acorzi o importantă deosebită câtorva aspecte. În primul rând, interesează-te cu privire la experiență companiei și recenziile clienților. Spre exemplu, FocusRent, companie de închirieri mașini din București și Otopeni, are o experiență de mai bine de 10 ani pe această piață și nenumărați clienți fideli, care întotdeauna aleg serviciile sale și care sunt răsplătiți cu reduceri semnificative. În al doilea rând, mare atenție la starea în care se află autoturismul atunci când îți este predat. La FocusRent, toate mașinile sunt mai noi de 5 ani și sunt supuse unei inspecții tehnice riguroase înainte de a-ți fi inmanate.

Daca ai parcurs acest articol, de acum înainte vei ști să faci diferența între o companie de închirieri mașini neserioasă și una profesionistă, cu o reputație impecabilă. Dacă apelezi la FocusRent, nu vei avea parte de nicio surpriză neplăcută: nu există costuri ascunse, prețul de pe site este și prețul final pe care îl vei plăti, iar acesta include toate taxele auto. În plus, beneficiezi de promptitudinea angajaților FocusRent, care îți vor livra autoturismul în maximum 3 ore de la momentul confirmării rezervarii, ți-l vor înlocui în maximum 5 ore în cazul nefericit al unui accident și îți vor stă la dispoziție permanent prin intermediul unui call-center 24/7.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here