Cum să îți îngrijeşti barba: trucuri pentru un aspect impecabil

0
1878
ingrijire barba

Barba a devenit un element de cult în ultima perioadă: e mai mult decât un simplu accesoriu, s-a transformat într-un simbol al libertății, al unei mișcări sociale, culturale sau chiar politice. Nu mai asociem acum barba cu hispterii sau cu bărbații boemi, ci o vedem peste tot pe stradă și…ne place la nebunie.

Cu toate acestea, deși pare a fi o amprentă a unui look sălbatic, barba nu e un dat de la sine. Poate că ne amintește de bărbații vânjoși, de luptători și de tăietorii de lemne din pustietate, dar adevărul e că, pentru a putea fi abordată așa cum trebuie în societatea contemporană, are nevoie de un strop de îngrijire. Vezi care sunt sfaturile ce te vor ajuta să ai o barbă cu un look impecabil în rândurile de mai jos!

6 trucuri pentru o barbă cu aspect de milioane

Deși pare a fi inițial un semn al neglijenței, adevărul e că o barbă care îți accentuează virilitatea necesită îngrijire. Nu te trezești pur și simplu dimineața cu barba crescută exemplar, arătând impecabil. Și chiar dacă termeni precum „strălucitoare” sau „mătăsoasă” te-ar duce cu gândul la ritualul de îngrijire al iubitei tale, adevărul este că sunt atribute pe care ar trebui să le dorești și pentru podoaba ta de suflet. Până la urmă, tu ești cel mai aproape de barbă, pielea ta o atinge în fiecare zi, așa că e musai să faci tot posibilul pentru a  avea grijă de ea.

Iată care sunt sfaturile primite de la profesioniști, pentru o barbă care te duce cu gândul la un tip irezistibil, nu la Moș Crăciun!

Spal-o!

Vom trece cu delicatețe peste acele aspecte de care noi nu ne dorim să auzim, iar tu nu vrei să discuți (respectiv toată mâncarea, secrețiile și substanțele care, vrând-nevrând, ajung în barba ta). Chiar și fără să ne referim la acestea, este evident că trebuie să îți speli barba. Și atunci când aceasta a depășit un anumit nivel, nu mai e îndeajuns să folosești apă și săpun.

Dacă vrei rezultate de excepție, trebuie să folosești un șampon special conceput, cu un parfum plăcut și fresh. Ai nevoie de ingrediente de calitate, care să curețe firele de păr și să le lase moi și ușor de aranjat. Răcoritor, cu capacitatea de a transforma chiar și cea mai aspră barbă în chip senzațional, șamponul de barbă e o alegere de cinci stele.

Sampon de barba – Morgans Beard Wash 100 ml

Hidrateaz-o!

Barba e compusă din fire de păr, așa că e important să o tratezi cel puțin la fel de bine precum podoaba capilară. Au trecut vremurile când balsamul era rezervat doar părului de Cosânzeană al partenerei tale. Acum, acest produs își va dovedi eficiența și pentru barba ta. Trecem peste faptul că hidratează și lasă firele de păr mătăsoase, dar este util și datorită faptului că datorită lui barba e mai ușor de aranjat și mai sănătoasă. Astfel, ea va crește mai cu spor, iar tu vei arăta precum un gentleman, nu ca un om al cavernelor scos din sărite.

Dacă un balsam nu te tentează, poți utiliza la fel de bine și o cremă pentru hidratare a bărbii, care conține ingrediente emoliente ce tratează și hrănesc firul de păr. Extractele de aloe vera, uleiul de grău și uleiul de măsline te vor face să arăți rapid ca scos din reviste.

MORGANS Moustache and beard cream 75 ml- Crema de hidratare a barbii

Folosește un ulei!

Barba are nevoie de ulei: da, e atât de simplu. Și nu ne-a convins doar potențialul său hrănitor, superior balsamului de mai sus, dar și capacitatea de a evita un fenomen supărător: mătreața din barbă. Dacă nu vrei ca dintre firele tale să plouă cu pulbere albă, ceea ce ar compromite chiar și cea mai mândră barbă, uleiul trebuie să se afle pe lista de priorități. În plus, majoritatea produselor de gen miros demențial, și nu te va deranja deloc să simți parfumul plăcut atât de aproape de nasul tău.

Alege un produs pe bază de uleiuri esențiale, precum esențele de vanilie și boabele de tonka, și cu un cumul de ingrediente hidratante, cu proprietăți antiseptice și anti-încrețire. Aplică câteva picături în barbă, apoi stilizează după dorințe.

Ulei pentru barba – DAPPER DAN Beard Oil 50 ml

Piaptăn-o!

Barba se comportă la fel ca o podoabă capilară pretențioasă. Dacă nu vrei ca iubita ta să își piardă degetele la propriu prin ea (un adevărat faux pas în orice act de seducție), va fi necesar să o piepteni măcar din când în când. În plus, acest gest va contribui și la mai buna repartizare a uleiurilor faciale, produse pentru hidratare de către dermul tău, ceea ce va emolia în mod natural barba.

Folosește o perie din fire de păr de mistreț naturale, care va curăța, va descurca și va îmblânzi barba. Strecoar-o în geantă și nu vei avea probleme pe tot parcursul zilei.

MORGANS Beard brush- Perie pentru barba

Mergi la un stilist!

În afara cazului în care nu ești tu însuți un specialist, e posibil să te încurci (din toate punctele de vedere) atunci când vine vorba despre tunderea bărbii. Frecventează un stilist care să îi confere forma perfectă, în perfectă concordanță cu fizionomia ta.

Stilizeaz-o!

După ce ai răsfățat-o și ai tuns-o ca la carte, imortalizeaz-o și tu pentru tot restul zilei în forma dorită, cu un produs de styling. Ține însă departe spuma sau ceara de păr de barba ta, deoarece rezultatele nu vor fi dintre cele mai bune.

Apelează la o ceară pentru barbă și mustață, flexibilă și ușor de modelat, cu atribute de calmare și de hidratare. Noi îți propunem un produs pe bază de ceară de albine.

MORGANS Moustache and beard wax 50 g- Ceara de barba si mustata

Trucurile de mai sus te vor ajuta să ai barba perfectă! Pentru efecte cu totul și cu totul remarcabile, dăruiește-i tot ce-i mai bun. Ai la dispoziție produse de îngrijire pentru barbă pe pastel3.ro, acolo unde excelența e la picioarele tale!

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: iStock

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here