Cum sa iti gasesti drumul catre casa

0
239

Ești gata sa te relaxezi. Deja ți-a scazut tensiunea. Numai ca viața ta personala sta la pândă. Prietena sau soția ta vrea sa fie alaturi de tine. sau poate ai și copii, care se așteapta sa le dai atenție. Cind intri pe ușa aceea, te gindești ca vei scapa de tot și te vei simți ca in paradis.

In realitate, te vei afla intr-o stare de tranziție. In cele citeva ore ale serii vei fi nevoit sa dai munca pe iubire, ambițiile pe emoții și puterea pe intimitate. Este o tranziție foarte importanta, cu ramificații care ating zone nebanuite. Trebuie sa ieși cu fața curata si din incercarea asta.

Si daca nu faci asta? Nici o problema. Pur și simplu, vei ingroșa rindurile barbaților furioși și deprimați, care platesc jumatate din salariu fostei soții, care au conflicte cu copiii, care se indeparteaza de prieteni și dezvolta un simț al rușinii ce ii impiedica sa aiba relații sociale. Eu n-am trecut prin asta, dar am vazut-o cu ochii mei… acum poți sa slabești nodul de la cravata. Dar nu ieși inca din mașina. Vreau sa mai stam puțin de vorba.

8:30 a.m.

Rezolva cu calm diminetile complicate

Daca Steve Irwin putea sa imblinzeasca crocodilii, inseamna ca și tu poți sa-ți ții sub control progeniturile. Manipuleaza copilul (in sens pozitiv), cu ajutorul urmatoarelor trucuri psihologice:

Elevul care se deprinde greu

Problema: in fiecare dimineața, copilul se agața de mama lui, cind aceasta il lasa la școala. Un lucru care ar trebui sa dureze, in mod normal, maximum doua minute se transforma intr-un chin de minimum un sfert de ora.
Solutia: Du-l tu la școala. Copiii se separa mai ușor de tata, pentru
ca sint obișnuiți cu plecarea lui in fiecare dimineața.

Lenesul care nu vrea sa se imbrace

Problema: toata lumea pleaca mai tirziu din cauza pantofilor, manușilor și ghiozdanelor declarate disparute.
Solutia: invața-i pe copii sa fie mai responsabili in privința lucrurilor personale. ia-i cu tine atunci cind le cumperi mobila pentru camera. implica-i in rezolvarea unor probleme, pentru a-i face mai cooperanti. Dupa ce vor ințelege ca ghiozdanul cu spiderman sta pe raftul albastru și ca pantofii trebuie așezați linga dulapul in forma de broasca, o sa ajungi la serviciu mult mai repede. Cit ai zice superman.

Luptatorul inversunat

Problema: Copiii tai se bat, se bat și iar se bat…
Solutia: Chiar daca este clar ca unul din ei provoaca conflictul, nu lua partea nimanui. Decit sa-l izolezi pe unul dintre ei, mai bine ii inveți cum sa-și rezolve problemele fara violența. Daca unul il lovește pe celalalt, trage-l deoparte pe atacator, dar spune-le amindurora sa inceteze.

Nu tin foarte mult la conceptul de “intimi­tate”.

Pariez ca nici tu nu ești foarte incintat. Descrie ceva asemanator unui magazin universal (la al carui etaj 3 se afla lenjeria intima). Daca stau mai bine sa ma gindesc, nici cuvintul “emoție” nu-mi suna foarte bine. asta inseamna ca, in curind, voi avea de-a face cu substantivul “sentiment” – in sintagme precum “mi-ai ranit sentimentele” sau “tu ești capabil de sentimente doar cind steaua ciștiga in fața lui Dinamo”.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here