Cum să fii mereu în formă

0
1227

Cei mai buni fotbaliști din lume s-au luptat întreg anul în Liga Campionilor, însă doar 22 (și rezervele) vor avea trofeul pe masă. Ei sunt mereu în formă, deși presiunea e maximă. Învaţă cum să-i reziști.

1. Caută stabilitatea

Portarul și căpitanul echipei italiene și al Naţionalei Italiei joacă din 2001 la Torino, după ce și-a petrecut prima parte a carierei la Parma. Să fii cel mai bun într-un campionat cunoscut pentru accentul pus pe apărare e o provocare continuă.

2. Pune-ţi obiective măreţe

În 2018, Gigi Buffon va avea 40 de ani, dar el nu se gândește la retragere. Ţinta lui e Campionatul Mondial din Rusia. Ar fi cel de-al șaselea turneu la care participă. Așa cum recunoaște în toate interviurile pe care le dă, „e ceva ce-mi doresc pentru că nimeni n-a mai făcut asta”.

3. Reconfirmă-ţi calităţile

Un sondaj UEFA din 2015 îl declara cel mai bun portar din întreaga istorie a Champions League. Doi ani mai târziu, Buffon a contribuit din nou, decisiv, la încă o finală continentală pentru echipa sa de club.

4. Păstrează-ţi mereu calmul

Un cap limpede te va ajuta să ghicești mai bine acţiunile adversarului. Buffon e mai mereu calm, atât pe teren, cât și în viaţa de zi cu zi. E unul dintre motivele pentru c-are a devenit ambasador Head & Shoulders din acest an. Celălalt? Nici lui Buffon nu-i stă bine cu mătreaţă.

5. Fii un exemplu pentru alţii

Anul acesta, Buffon a trecut de 1.000 de meciuri pe terenul de fotbal. Este impresionant pentru orice sportiv, însă e o consecinţă a pasiunii lui pentru sport. Care i-a fost insuflată de părinţi. Tatăl său a fost sprinter, mama sa a concurat la aruncarea greutăţii. Sportul a fost mereu un subiect serios în familia Buffon.

6. Nu fugi de greu

Un mare scandal fotbalistic a trimis Juventus, în 2006, în Serie B. Deși AC Milan i-a oferit imediat un contract, Gigi Buffon a ales să rămână alături de echipă – au revenit în prima ligă în anul următor. Respectul fanilor a crescut, la fel și vitrina cu trofee: de atunci a câștigat cinci campionate, două Cupe și trei Supercupe ale Italiei și a ajuns o dată în finala Champions League. (A doua oară a fost pe 3 iunie, la Cardiff, împotriva lui Real Madrid.)

Trei capete limpezi“ de pe terenurile Ligii*

Antoine Griezmann

Calm și chiar puţin timid în viaţa reală, e foarte competitiv pe teren: motiv pentru care a devenit golgheterul campionatului european din 2016. Atlético Madrid

Manuel Neuer 

Cupa Mondială de acum trei ani i-a adus titlul de cel mai bun portar din lume. Viteza cu care se mișcă l-a transformat în spaima atacanţilor. Bayern München 

Robert Lewandowski

Nu doar că a înscris de 5 ori în 9 minute într-un meci, dar a readus Polonia în topul echipelor europene (din păcate pentru noi, ne sunt adversari). Bayern München

*Cei trei sunt, alături de Buffon, ambasadori Head&Shoulders. 

Articol preluat din ediția de iunie 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here