Cum să faci fotografii cool cu smartphone-ul. 5 trucuri pe care trebuie să le știi

0
307

Acum, când producătorii de smartphone-uri au mărit numărul de pixeli ai camerelor de fotografiat integrate și au adăugat aplicații de editare, poți face poze foarte bune și cu telefonul, dacă pui în aplicare câteva trucuri:

1. Telefonul contează

Un smartphone bun vine echipat, obligatoriu, și cu o cameră de fotografiat cu rezoluție decentă, claritate și opțiuni de setare a luminozității. Dacă nu ești încă sigur cât de mult te pasionează fotografia și ai prefera să pleci la mare cu banii pe care i-ai da pe un aparat profesional de fotografiat, te poți orienta către un smartphone de ultimă generație, cu o cameră performantă. Aici gasești o selecție de telefoane cu review-uri excelente și camere de 8 megapixeli, care îți permit să faci poze de calitate bună.

2.  Nu te baza pe funcția zoom

Multe smartphone-uri oferă o funcție de zoom digital, dar este mai bine să te prefaci că nici nu există. Nu ne crezi pe cuvânt? Încearcă să faci un preview și vei observa imediat cum calitatea imaginii scade dramatic în momentul în care dai zoom, deoarece camera nu face altceva decât să compună o nouă imagine din datele pe care le are deja, „ghicind”, practic, cum ar trebui să arate fotografia. Popphoto recomandă, în schimb, să te folosești de funcția „crop” după ce ai făcut fotografia.

 3. Editează pozele, nu le aplica doar filtre

Dacă vrei ca fotografiile tale să fie unice, atunci renunță la filtrele pe care ți le pun la dispoziție aplicațiile și care sunt folosite de milioane de oameni. Experimentează cu funcțiile de luminozitate, căldură a culorilor, contrast și umbre din aplicațiile de editare a fotografiilor până când obții rezultatul dorit. Îți recomandăm SnapSeed, Photoshop Express sau iPhoto, care sunt ușor de folosit și cu ajutorul cărora îți poți găsi propriul stil de fotografie.

4. Renunță la blitz

Ceea ce producătorii de telefoane numesc blitz este de fapt un fel de lanternă cu LED care se declanșează în momentul în care faci fotografia. Astfel, lumina nu este egal distribuită, așa că rezultatul este o imagine neclară și luminată prost. Din păcate, nu există prea multe soluții în cazul în care vrei să faci fotogrfii bune pe întuneric. Poți încerca să te folosești de o altă sursă de lumină și să încerci să te poziționezi asfel încât să surprinzi imaginea la momentul potrivit.

5. Menține lentila aparatului curată

Poate că nu observi cu ochiul liber, dar lentilele camerelor de fotografiat se murdăresc rapid. Firele de praf și murdăria se acumulează rapid în spațiul acela mic, iar asta se va vedea și în calitatea imaginilor, care vor ieși întunecate sau neclare. Fă-ți obiceiul de a șterge din când în când lentila smartphone-ului cu o bucată moale de material, pentru a evita să o zgârii.

Nu uita că, indiferent că folosești un aparat profesionist sau camera telefonului mobil, regulile fotografiei rămân neschimbate, iar cât de bună este o imagine depinde și de cunoștințele, talentul și ochiul pe care îl ai pentru fotografie.

(P) Articol realizat împreună cu arsis.ro

Sursă foto: Shutterstock

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here