Cum poți să cheltui mai puțini bani atunci când locuiești singur

0
1662

Sigur ai auzit și tu acest mit – să locuiești singur este un lux pe care nu mulți și-l permit, așa că trebuie să te mulțumești cu cel puțin un coleg de apartament. Deloc convenabil, nu-i așa?

Deși ți-ai dori să te desfășori în voie în propria locuință, fără ca cineva să fie în permanență în preajma ta, probabil ți se pare mai avantajos să împarți cheltuielile cu prietenii și să rămâi cu mai mulți bani în buzunar la sfârșitul lunii. Însă acest lucru este la fel de posibil și atunci când locuiești singur. O varietate largă de trucuri îți stau la dispoziție pentru ca luxul de a avea o locuință doar pentru tine să fie extrem de palpabil. Iată câteva dintre acestea:

  • Înlocuiește-ți becurile cu cele de tip LED

Nici la lumină nu mai plătești foarte mult, dacă faci această modificare simplă în locuința ta. Becurile de tip LED sunt recunoscute pentru consumul scăzut de energie, care este de 10-15 ori mai mic decât cel al unui bec incandescent. În plus, acest tip de bec are o durată de funcționare de până la 50.000 de ore, cu mult mai mult decât cel fluorescent și incandescent.

Becul de tip LED este, totuși, mai costisitor decât orice alt tip de bec. Însă având în vedere durata de viață foarte mare a acestuia și consumul redus, LED-ul rămâne cea mai bună soluție pentru o factură la lumină mai puțin înfricoșătoare.

  • O investiție care te ajută să ai facturi lunare mai mici tot anul

Facturile la gaze pe tot timpul anului și la încălzire în timpul iernii pot fi reduse considerabil, dacă folosești un sistem de încălzire de ultimă generație, proiectat în așa fel încât să ofere un randament excelent la un consum cât mai mic. Astfel de centrale termice murale în condensare, de pildă, pot reduce consumul de gaz cu până la 25-30%, fapt ce se va observa în facturi la finalul lunii.

Nu numai că vei plăti mai puțin de fiecare dată când sosește factura, dar te vei putea bucura și de celelalte funcții pe care le presupune un astfel de sistem de încălzire, precum dimensiunile și emisiile de noxe reduse, panoul de comandă digital și funcția cu regim economic.

  • Folosește un cap de duș economic

Un duș de 5 minute cu un cap de duș tradițional consumă între 60 și 200 litri de apă, de unde rezultă și factura imensă de la sfârșitul lunii. Dacă vrei să reduci considerabil acest consum inutil, optează pentru un cap de duș economic, care permite o economie de apă de până la 75%, adică doar 28 de litri pentru un duș de 5 minute.

Procedeul prin care funcționează acest cap de duș presupune un amestec de apă și aer, în care nu există nicio pierdere de presiune și care păstrează senzația unui duș obișnuit. Mai mult decât atât, cele trei elice interioare ale capului de duș economic cresc viteza de intrare a apei, oferind astfel un efect SPA revigorant. Un astfel de cap de duș este mai scump decât unul obișnuit, însă beneficiile pe care le aduce compensează și te avantajează pe termen lung.

  • Folosește o priza cu buton

Factura la electricitate este influențată și de cât de mult îți ții electrocasnicele și dispozitivele electronice în priză. De fapt, potrivit unui studiu realizat de International Consumer Research & Testing (ICRT), dispozitivele care stau tot timpul conectate la priză, precum televizorul, calculatorul, telefonul fix sau cuptorul cu microunde produc, împreună, un consum suplimentar de aproximativ 500 kw pe an. De aceea, pentru a economisi curent și a plăti mai puțin, trebuie să le scoți din priză după ce le folosești.

Totuși, dacă ai prea multe dispozitive și le folosești destul de des, poate fi iritant să le scoți din priză de fiecare dată. Așa că schimbă-ți prelungitoarele sau prizele cu unele cu buton, astfel încât să poți opri curentul care traversează cablurile rapid și ușor.

Dacă îți dorești să locuiești singur, dar te temi că nu vei putea achita contravaloarea facturilor la sfârșitul fiecărei luni, acum ai trucurile necesare pentru a controla mai bine cheltuielile lunare.  

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu ferolli.ro

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here