Cum mi-a influențat arta felul de a mă îmbrăca

0
543

De Eduard Uzunov. Foto: Ionuț Staicu pentru cosmiq.ro

Am ajuns să colecționez artă pentru că simțeam nevoia să fiu înconjurat de obiecte frumoase.

Mi-am propus ca în fiecare zi să văd cel puțin un obiect de artă. Asta îmi dă o stare de bine. E un hobby care m-a ajutat să depășesc momente dificile în viață. Plus că așa cunosc mereu oameni interesanți. Îmi place să evadez în universul persoanelor creative. În momentul de față, susțin câțiva artiști foarte tineri, iar unul dintre ei va expune luna aceasta la galerie.

Arta mă eliberează de stres și mi-a influențat felul în care mă raportez la haine. Mă îmbrac mult mai relaxat. Am renunțat să mai port costume rigide și am ajuns să îmi facă plăcere să mă îmbrac. Am impresia că schițez compoziția unui tablou când îmi compun ținutele. Nu consider că mă îmbrac la modă și nici nu mă interesează moda. Mi s-ar părea absurd să mă preocupe ceva atât de schimbător. Dar urmăresc anumiți designeri care îmi par foarte poetici. Îi am în minte pe Ann Demeulemeester sau Haider Ackermann, dar hainele nu sunt principala mea preocupare. Nu am vreun style icon în minte atunci când îmi compun ținutele. Nu îmi planific cum să mă îmbrac. O fac spontan, în funție de starea de spirit. Azi am simțit nevoia să pun pe mine un trenci cu imprimeu floral, de exemplu. Când vine vorba de evenimente, mi se pare de bun simț să respect dress code-ul. Cred că niciun bărbat nu are cum să greșească dacă, atunci când pe o invitație scrie black tie sau jeans, se îmbracă astfel. Mi s-a întâmplat de multe ori ca tematica unei petreceri să fie ceva de care nu mai auzisem până atunci. Asta mi-a plăcut, fiindcă m-a provocat să mă documentez ca să‑mi pot compune ținuta.

Îmi cumpăr haine doar când găsesc ceva care îmi place cu adevărat. De exemplu, tocmai mi-am cumpărat un melon la o licitație. Pe care am de gând să-l port. Îmi place să cumpăr piese spectaculoase. Brandurile de la care cumpăr adesea sunt Dries van Noten, Gucci, Margiela, Ann Demeulemeester, uneori Louis Vuitton. Dar le cumpăr doar când văd ceva care îmi place. Cred că e mai ușor să cumperi online (salvezi timp și bani, primești hainele direct acasă), dar eu cumpăr din magazine, pentru că îmi place să socializez. Știu că va veni și momentul în care voi cumpăra online. Dar încă nu.

Nu merită să cheltuiești averi pe haine. Cred că banii trebuie cheltuiți pe artă. Arta nu se devalorizează, dimpotrivă. Dar există și haine care am observat că, odată cu trecerea timpului, în loc să se demodeze, devin mai actuale. Am o geacă din piele de la Armani pe care o port de mai bine de 15 ani. Sfătuiesc pe oricine să-și cumpere una sau un trenci de la Burberry. Se potrivesc și cu vremea de acum și vor fi „acele piese“ din garderobă.

Articol preluat din ediția de aprilie 2017.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here