Cum îți setezi un 2018 demn de laudă?

0
965
rezolutii 2018

Cu siguranță ți-ai trasat obiective pentru noul an și îți dorești ca planul tău să nu fie afectat de scuze care să te împiedice să îndeplinești cu succes ceea ce ți-ai propus. În cazul în care nu ai avut timp să trasezi rezoluții în agendă, nu este timpul trecut.  

Pentru că zilele aglomerate la job, stresul, grijiile, te acaparează zilnic, este foarte ușor să pierzi din vizor aspecte precum a petrece mai mult timp cu cei dragi, a face mișcare sau a te relaxa cu o carte bună. A scrie toate aceste obiective pe hârtie, înseamnă deja un prim pas în îndeplinirea lor. Ți se vor întipări mult mai bine în minte. Ia o pauza de la tumultul cotidian și setează-ți obiective pentru întreg anul care la final să îți ofere satisfacție și mulțumire.

Mișcare, mișcare, mișcare

Sunt cunsocute scuze precum: “Sunt prea obosit, azi nu ma duc la sală” sau “E urât afară, nu ma duc la alergat”. Sunt de fapt minciuni deghizate sub forme de scuze pe care ți le spui ție însuți. Este doar un obicei greșit care te împiedică să reușești. Începe așadar să lucrezi pentru obiectivul tău, acela de a scăpa de câteva kilograme și a te simți într-o formă bună. Investește în acea pereche de pantofi sport pe care ai ochit-o și nu lăsa să treacă vreo săptămână fără să faci mișcare, fie că alegi să lași mașina în parcare, să te plimbi cu bicicleta în weekend sau să mergi la sală.

Un plus de energie

Cu siguranță este foarte important pentru tine să ai o zi productivă, să ai suficient de multă energie și inspirație pentru a duce la îndeplinire toate task-urile de la job. Ai grijă așadar la cum îți ajuți organismul pentru a te susține în toate activitățile zilei. Pune accent pe un plus de energie care vine dintr-un mic dejun consistent, ce oferă regimului tău alimentar mai multi nutrienți, vitamine și minerale.

Bea ceai verde care îți dă energie și concentrare pe o durată lungă de timp, spre deosebire de o Cola, care îți mărește nivelul de energie pe moment, ulterior însă vei resimți oboseala la cote mai mari. O soluție foarte bună pentru a îți crește energia, dar și sistemul imunitar este deja cunoscuta miere de Manuka. Merită să îi descoperi beneficiile!

Hobby-urile tale mereu importante

Hobby-urile tale nu au voie să fie neglijate. Priorități există întotdeauna, însă trece-ți în agendă un timp alocat și pentru ceea ce iubești să faci în timpul liber. Oprește-te, așadar din fuga cotidiană și ia-ți o pauză pentru tine. Fie că este vorba de fotografie și îți vei rezerva o oră din săptămână pentru a face poze sau îți place grădinăritul, indiferent de pasiune, nu o neglija. Mai mult, investește în dezvoltarea acesteia, fie că îți iei un aparat foto mirrorless sau o mașină de tunsa iarba performantă. Iar dacă nu știi ce hobby ai, încearcă să descoperi care ar fi acela. Vei vedea cât de multă energie pozitivă va aduce în viața ta!

Mai mult timp cu cei dragi

Rolul de soț sau cel de tată are responsabilități pe care nu trebuie să le neglijezi. Așa cum la job acorzi atenție sporită taskurilor tale, la fel trebuie să se întâmple și în cadrul familiei. Încearcă cât mai mult cu putință sa nu mai pleci cu laptopul acasă și seara să te deconectezi de la ceea ce înseamnă job. Începe ziua mai devreme, fii matinal, iar seara bucură-te de momente speciale cu familia. În weekenduri răsfățați-vă cu toții, plimbări în parc, un film la cinematograf, muzee, picnic, excursii sunt doar câteva acțiuni care să vă scoată din rutina zilnică.

Aveți un scop.

Știi planul.

Vă poate schimba viața spre bine.

Dar apoi…

Fugiți în câteva obstacole:

Scuzele.

Ele pot veni din gândurile voastre – sau ale altor oameni.

Trecutul tau

Eșecurile anterioare

Faptul că mulți nu o fac departe

Aceste scuze sunt minciuni.

Ele nu vă determină viitorul (aceasta este treaba voastră).

Pentru că oricine se poate schimba și reușește.

 

Sursă: Agenția Digital Workforce

Sursă foto: Pexels.com

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here