Cum îți controlezi întreaga locuință dintr-un click pe tabletă

0
2603

Există însă multe alte întrebuințări utile pentru o tabletă. Iar dacă te numeri printre cei care urăsc să aibă zeci de telecomenzi prin casă, atunci trebuie să știi că îți poți transforma tableta într-un gadget universal prin care poți controla aproape orice în locuința ta.

Unul dintre cele mai tari lucruri pe care le poți face cu o astfel de tableta, indiferent de sistemul de operare pe care îl preferi, este să îți automatizezi casa. Imaginează-ți cum ar fi să poți micșora luminozitatea cu un singur click, să dai muzica mai tare, să încui ușile, să reglezi termostatul sau să verifici rapid detectoarele de fum sau gaz.

Cum schimbi canalele TV-ului

Tableta poate deveni foarte ușor telecomanda cu care schimbi rapid posturile. Pentru asta ai nevoie de un dispozitiv numit RedEye, care poate transforma instantaneu semnalul de wi-fi în semnal infraroșu, scrie Wired.com. Pentru a-l controla, găsești în App Store o aplicație cu același nume. De acum, poți schimba posturile TV, te poți juca și cu DVD recorderul sau cu combina audio, dar și cu orice alt gadget din casă pentru care aveai nevoie de telecomandă.

Navighezi în calculator de la distanță

O altă aplicație pe care merită să o încerci este GMote, care funcționează de fapt ca un browser. Cu ajutorul lui, poți accesa calculatorul personal fără să fii neapărat așezat la birou. Gândește-te cât de comod poate fi să cauți un fișier sau să asculți muzică fără să o mai descarci pe tabletă sau să folosești cabluri USB.

Tableta montată pe perete, pentru a controla tot restul casei

Ia exemplul acestui bărbat, care și-a montat tableta pe perete, apoi a folosit camera foto pe post de senzor de mișcare. Astfel, când cineva trece prin dreptul ei, aceasta se aprinde și apar imediat pe display funcțiile. Programul se numește SmartThings și este un hub la care poți conecta orice smart gadget vrei. Descarci apoi o aplicație și poți stinge luminile sau le poți modifica intensitatea, poți regla termostatul de la căldură, există chiar și o funcție care te alertează când tableta detectează mișcare, fum sau apă de la inundații, când tu nu ești acasă.

Dacă nu ai un hub, poți descărca o aplicație precum iRule sau OnHome, care se folosesc de rețeaua wi-fi sau bluetooth pentru a trimite comenzi oricărui device conectat la acea rețea.

Fă-ți tableta cât mai ușor de folosit:

  • activează comenzile vocale. Dacă ai o tabletă cu Windows, poți descărca aplicația Cortana, pentru a controla vocal aplicațiile. Pentru iPad o ai pe Siri, iar pentru un Android, cel mai bine funcționează Google OnHub, care se comportă ca un router care îți conectează toate device-urile la un loc.
  • renunță la „screen lock”. Pentru a simplifica modul în care îți folosești tableta, dezactivează opțiunea de „lock screen”. De asemenea, poți scăpa de extra ecranele pe care le ai la dispoziție și pe care nu le folosești. Aceste două mici artificii îți vor face tableta mai funcțională și mai ușor de folosit.
  • adaugă comenzile prin gesturi. Asta înseamnă că îți poți „trezi” tableta din sleep mode dacă bați din palme o dată, dar o poți programa să execute și alte comenzi. De exemplu, să pornească gadgetul pe care îl utilizezi cel mai frecvent, atunci când bați de două ori din palme sau să activeze comenzile vocale.

Când vine vorba de modalități inovatoare de a-ți folosi tableta, poți fi cât de creativ vrei. Există o aplicație pentru orice, iar dacă unele îți simplifică viața, nu ai niciun motiv să nu te folosești de ele din plin și să renunți la tehnologia învechită.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Dean Drobot  

(P) Articol realizat împreună cu arsis.ro

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here