Cum cureți pantofii albi. 5 soluții eficiente și accesibile

0
1681
Pantofi sport albi

Încălțămintea albă este preferata multora dintre noi. Pantofii sport albi, indiferent de stilul lor, sunt ideali pentru completarea outfiturilor pe care le purtăm, mai ales în sezonul cald. Totuși, aceștia prezintă avantajul de a se murdări foarte repede, iar acest lucru ne poate compromite ținuta. De aceea, avem nevoie de soluții eficiente și accesibile prin care să putem curăța pantofii albi. Iată ce îți propunem să faci dacă încălțămintea ta favorită și-a pierdut albul impecabil!

  • Utilizează bicarbonat de sodiu

Știai că îți poți curăța pantofii albi cu ajutorul unui ingredient pe care este foarte probabil să-l ai în bucătărie deja? Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, utilizat la gătit și chiar pentru curățarea intensă a dinților sau a oalelor pentru gătit. Se pare că proprietățile pe care acesta le are îl transformă într-un produs ideal pentru curățarea pantofilor albi. Astfel, dacă vrei să ”scoți fața” încălțămintei tale, realizează un amestec dintr-o lingura de bicarbonat de sodiu și o jumătate de ceașcă de oțet. Aplică, mai apoi, această soluție pe suprafața care necesită a fi curățată, folosind o periuță de dinți sau de unghii. Dacă pantofii tăi albi prezintă pete de murdărie, poți lăsă acest amestec să acționeze în zonele pătate pentru aproximativ 30-40 de minute. Mai apoi, poți clăti pantofii cu apă rece și îi poți lăsă la uscat pe pervazul ferestrei, în lumina naturală.

  • Folosește pasta de dinți

Nu e interesant că utilizările pastei de dinți se extind dincolo de cele pentru care a fost conceput acest produs? Ai auzit bine, pasta de dinți îți poate reda albul curat al pantofilor tăi, pe același principiu cu care acționează pentru curățarea danturii. Cu ajutorul unei periuțe de dinți poți face minune, folosind acest produs. Aplică pasta de dinți pe întreaga suprafață pe care dorești să o cureți și freacă utilizând periuța. În general, acest truc este foarte eficient pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei de pe marginile tălpilor pantofilor.

  • Șterge pantofii cu acetonă

Dacă ai o pereche de pantofi sport albi din pânză, ar trebui să știi acest truc: încălțămintea din pânză poate fi curățată folosind acetona pentru unghii. Poți pune în aplicare acest pont mai ales dacă pantofii sunt pătați, pentru că acetona va funcționa ca prin minune pentru eliminarea petelor. Totuși, ține cont de faptul că substanțele pe care le conține acetona pot fi destul de puternice; prin urmare, este indicat ca după ce ai curățat pantofii cu acest produs să folosești pudră de talc pentru a preveni efectele negative pe care acetona le poate avea asupra materialului pantofilor.

  • Scoate petele folosind apă oxigenată

Apa oxigenată este utilizată, în mod convențional, pentru dezinfectarea rănilor. Și totuși, asta nu înseamnă că ea nu poate fi folosită și pentru a-ți curăța pantofii albi. Cu ajutorul unui burete îmbibat în apă oxigenată poți să ai, în doar câteva minute, o pereche de încălțăminte albă care să arate ca nouă! Vrei o pereche de pantofi sport pentru bărbați, de culoare albă, dar nu știi cum să o cureți? Încearcă acest truc!

  • Folosește spirt

Alcoolul sanitar poate fi folosit și el pentru curățarea pantofilor albi, mai ales dacă aceștia prezintă pete de iarbă. Curăță-i cu o soluție realizată din spirt și apă, iar mai apoi clătește-i folosind apă rece și pune-i la uscat, la temperatura camerei, departe de razele directe ale soarelui.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here