Cum arată apartamentul unui bărbat single

0
1652
apartament de barbat single

Ideile de design interior pentru un bărbat fără angajamente sunt un mix de funcționalitate, confort și design ergonomic, toate combinate astfel încât să dea un aspect masculin locuinței.

Bărbații sunt, de regulă, adepții unui design interior mult mai practic și modern, cu elemente automatizate, materiale cu un aspect masculin și culori neutre. Dacă vrei să îți amenajezi un apartament care să îmbine confortul și funcționalitatea, dar să îți lase suficient spațiu la dispoziție și să dea locuinței tale un aspect aerisit, iată care sunt sfaturile de care ar trebui să ții cont:

Detaliul care schimbă fața oricărei locuințe

În amenajarea interioară, un element este adeseori trecut cu vederea, deși are capacitatea de a schimba complet aspectul încăperilor. Iluminarea corectă a locuinței tale poate face diferența între o locuință sumbră și una cu un aer confortabil și relaxat. Mulți fac greșeala de a alege o lumină albă, rece, pentru iluminarea apartamentului, fără să ia în calcul faptul că aceasta este obositoare pentru ochi și nu avantajează niciun tip de design.

Pentru ca locuința ta să arate primitor și să te simți ca acasă imediat cum ai intrat pe ușă, este recomandat să alegi astfel de LED-uri inovatoare, care emană o lumină plăcută și caldă, au o durată de viață excepțională și te ajută să economisești bani cu plata facturii la energia electrică.

Alege o paletă neutră de culori

Nuanțele de alb, negru sau gri sunt cele mai solicitate în amenajarea interioară a apartamentelor pentru bărbați. Aceste culori pot da un aspect destul de dur unei locuințe, spune designerul de interior Shirley Meisels, care recomandă să introduci și elemente confortabile, mai ales în amenajarea dormitorului.

Materiale precum bumbacul, lâna sau piatra naturală pot da un aspect relaxat unei încăperi decorată în alb, negru sau gri, păstrând în același timp acel design masculin pe care ți-l dorești. De asemenea, culorile de accent precum bleumarin sau verde pot sparge monotonia cromatică a locuinței, fără a-i da un aspect kitchos.

Investește într-un pat mare și confortabil

Cea mai importantă piesă de mobilier din dormitorul tău este, fără îndoială, patul. De el depinde cât de bine reușești să te odihnești pe timpul nopții, dar și ce impresie le faci femeilor care îți calcă pragul. Primul lucru de care trebuie să ții cont este salteaua pe care o alegi.

Aceasta trebuie să fie suficient de fermă pentru a-ți menține o postură corectă în timpul somnului, dar destul de moale încât să te simți confortabil când te așezi în pat. De asemenea, un pat de tip „king-size” este o investiție pe care cu siguranță nu o vei regreta, indiferent cât de mult spațiu ajunge să îți ocupe în dormitor.

Amenajează-ți un spațiu de lucru

Indiferent că ai un job solicitant și ești de multe ori nevoit să mai lucrezi de acasă sau ai în plan anumite proiecte, un spațiu de lucru te va ajuta să te organizezi mai ușor și să nu fii întrerupt atunci când lucrezi.

Un birou pe care să îți ții laptopul sau desktopul, cu suficiente spații de depozitare, se va dovedi extrem de util, mai ales dacă ai probleme în a te concentra atunci când lucrezi de acasă. Sfatul designerilor este să îl amplasezi în apropierea unei ferestre, astfel încât să ai suficientă lumină naturală și să îți poți odihni ochii din când în când privind pe geam.

Cum arată pentru tine apartamentul ideal? Care ți se pare cel mai important lucru în amenajarea sa?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: StockLite

(P) Articol realizat împreună cu Philips Light

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here