Cu sau fără barbă? Cum e mai bine pentru tine și ce spun femeile despre asta

0
4756

Felul în care îți îngrijești părul facial spune multe despre tine, iar percepția celor din jur se poate schimba în funcție de asta.

Barbă, mustață sau ras perfect – cam astea sunt, în mare, opțiunile unui bărbat când vine vorba despre părul facial. Nu putem, însă, să nu observăm că barba câștigă din ce în ce mai mult teren în ultimii ani și devine tot ai populară. Bineînțeles, alegerea îți aparține și depinde de mai multe lucruri – dacă te avantajează, profesia pe care o ai și alte astfel de aspecte. Iată câteva informații esențiale despre felul în care alegi să îți tratezi părul facial și cum te vor privi cei din jur prin prisma lui.

Ce preferă doamnele

Un studiu realizat de oameni de știință canadieni și neozeelandezi a scos la iveală un fapt interesant: femeilor le plac mai mult bărbații rași. În cadrul analizei au participat 200 de femei, iar rezultatele înclină balanța către bărbații care își rad zilnic bărbile.

Doamnelor li s-au arătat fotografii cu bărbați cu barbă (6 săptămâni fără nicio intervenție cu mașina de ras) și fotografii cu aceiași bărbați perfect rași. Ce au ales? Exact! Au ales versiunile fără barbă. Știi ce înseamnă asta, da? Un astfel de aparat de ras va deveni cel mai bun prieten al tău de acum înainte. Partea bună la tipul acesta de aparat este că poți să ai mereu o piele fină, pentru că nu îți irită tenul, are capete de bărbierit flexibile în 5 direcții și poate fi folosit atât pentru bărbierit uscat, cât și pentru bărbierit umed.

Un alt rezultat interesant al aceluiași studiu este că atât femeile, cât și bărbații care au participat la analiză au catalogat bărbații cu barbă ca fiind mai în vârstă și cu un status social superior.

Bărbații cu barbă lasă impresia unor persoane agresive

Felul în care sunt percepuți bărbații în funcție de părul lor facial a fost o temă destul de dezbătută de oamenii de știință. Un alt lucru pe care l-au descoperit cercetătorii este că bărbații cu barbă sunt considerați mai agresivi. Tot bărbații cu barbă au fost percepuți și ca fiind mai masculini, dar și ca fiind mai respectați de cei din jur.

De cealaltă parte, însă, tot oamenii de știință au evidențiat și faptul că în barba unui bărbat se ascund o mulțime de bacterii. Mai mult decât atât, în unele bărbi se găsesc mai mulți microbi decât într-o toaletă publică. Bineînțeles, acest lucru depinde și de atenția pe care o are purtătorul ei pentru igiena personală.

Cum sunt văzute bărbile la locul de muncă

Dacă în trecut barba era văzută ca un faux pas, acum ea este acceptată chiar și într-un mediu profesional, însă doar în anumite condiții. Condițiile sunt destul de simple – barba să fie îngrijită. Există o mare diferență între părul facial lăsat să crească neglijent și cel îngrijit. Cheia este să ai un aspect îngrijit și nu unul de om al străzii.

Depinde foarte mult însă și de stilul tău general, dar mai ales de fizionomie. Forma feței este unul dintre cei mai importanți factori atunci când te hotărăști să-ți lași barbă. Există numeroase ghiduri care te ajută să afli ce tip de barbă ți se potrivește, așa că, dacă te-ai hotărât să dai o șansă look-ului mai rough, vei afla mai multe despre tipurile de bărbi și legătura lor cu fizionomia ta.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Philips

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here