Cit de batrin esti la 45 de ani?

0
264

Afla care mituri din cele care iti prevestesc o imbatrinire rapida sint valabile si care nu.

E un tip pe care-l stim si care jura ca i se extinde chelia. Ne-a aratat-o si are dreptate, se mareste in mod evident. Asta nu l-ar deranja daca nu l-ar durea genunchii si daca lobii urechilor nu i-ar atirna din ce in ce mai aproape de umeri, in timp ce parul creste in urechi tot mai stufos.

Acest tip a atins virsta a doua si este convins ca toate aceste modificari sint parte integranta a aceluiasi “Imbatranesc”. Noi nu credem asta. E adevarat, o serie intreaga de chestii incep sa ti se intimple pe la jumatatea vietii, dar timpul s-ar putea sa fie mai putin de invinovatit decit stilul de viata: prea multa mincare, prea mult Martini, prea putine zile la sala si prea multe ore petrecute citind reviste de scandal.

Vestile bune?

Poti face sa dispara cele mai multe dintre aceste probleme ale virstei de mijloc, adoptind citeva schimbari de conduita. Noi am adunat 25 dintre cele mai comune astfel de probleme si i-am consultat pe experti, pentru a stabili cite se datoreaza lenei, dragostei de bere, unei tinereti irosite, si cite de… am si uitat pe ce dadeam vina. A, pe virsta a doua!

Mit

Cind ai 45 de ani, femeile te observa mai putin. Pai, nu te-am cunoscut pina acum, deci ar putea fi o evidenta in ceea ce ne priveste, dar nu trebuie sa ramina asa. Poti fi mai atractiv acum ca niciodata! “Impresia noastra despre ce inseamna sa fii sexy ca barbat e mult diferita de ce cred femeile”, spune dr. Raymond J. Shaw, profesor de psihologie la Colegiul Merrimack, ce se ocupa de studiul imbatrinirii. “Barbatii sint mult mai atractivi in aceasta perioada tocmai datorita atitudinii, felului cum se comporta.

Femeile observa aceste lucruri.” Pentru a accentua aceasta imagine, tunde-te. Combinatia par lung la spate-ramasite in fata pur si simplu nu functioneaza. Taie parul si de prin alte parti. “Aud oameni care se pling ca arata ca naiba, cind de fapt le-a disparut dorinta de a se ingriji, de a fi atenti cu ei insisi”, spune Leon Hall, gazda a unei emisiuni TV (Fashion Emergency show). Ceea ce incearca sa va spuna este sa inlaturati rapid si parul care creste din ce in ce mai abundent in nas si urechi.

Mit

Cind ai 45 memoria incepe sa se duca. Daca uiti nu da vina pe ani. Da-o pe anii noului mileniu in care traim. Cu 100 de canale, e-mail si tot restul de internet, creierul nostru proceseaza mai multe informatii decit un PC serios. “Se numeste suprain-carcare”, spune Einstein. Este vorba de Gil Einstein, prof. dr., presedinte al Departamentului de psihologie de la Universitatea Furman.

Pentru cei mai multi dintre noi, dimineata este momentul cel mai propice sa ne concentram si sa evitam distragerile, fapt din ce in ce mai evident odata cu inaintarea in virsta. Asa ca fa cea mai mare parte a activitatilor inainte de prinz, lasind pentru dupa-amiaza sarcinile mai lejere.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here