Cele mai tari lucruri pe care un bărbat le poate face în viață

0
431

Nimeni nu a reușit să explice, până în acest moment, ce înseamnă să fii un bărbat adevărat, fără să stârnească aprige controverse. Ne-am gândit, însă, la lucrurile cele mai des menționate atât de bărbați, cât și de femei și am făcut o listă cu cele mai tari lucruri pe care un bărbat le poate face în viață.

Un loc de muncă la fel ca în filme

Nu contează ce îți place să faci și în ce domeniu profesezi. Este de la sine înțeles că atunci când căștigi bani din pasiune ești unul dintre acei oameni fericiți, care se simt împliniți la locul de muncă. Acesta este, de altfel, unul dintre cele mai tari lucruri pe care le poți face în viață.

Contează, însă, și locul în care lucrezi și condițiile pe care compania ți le oferă pentru a performa. Dacă lucrezi într-o companie care își are sediul într-un astfel de parc tehnologic, te asigurăm că ai dat lovitura. Și, într-adevăr, campusul respectiv este în România.

Să facă sport

Noi am introduce oricând sportul în definițiile masculinității. Un bărbat care practică un sport cu regularitate este un bărbat puternic, care știe cum să lupte pentru a-și atinge scopurile, este dispus să facă efort, a învățat ce înseamnă competitivitatea constructivă și va trăi, cu siguranță, 100 de ani. Sau măcar pe-aproape.

Să-și aleagă prietenii cu grijă

„Spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești”, zice o veche zicală românească, iar noi suntem de acord cu ea. Atenție la oamenii pe care-i ai în jur, deoarece aceștia te vor influența fără să-ți dai seama și indiferent de vârstă.

Gândește-te bine la modul în care prietenii tăi te ajută să-ți atingi obiectivele. Dacă nu reprezintă altceva decât o frână constantă pentru evoluția ta, ar fi timpul să iei măsuri.

Să-și exprime sentimentele

Bărbații tind să-și interiorizeze sentimentele, deoarece consideră că efuziunile sentimentale sunt o atitudine specific feminină.

Exprimarea sentimentelor reprezintă, însă, o dovadă de maturitate și un semn că adolescentul dur și rebel din tine a dispărut în neant, fără să-ți dai seama. Simți frustrare? Exprimă-te! Te-ai îndrăgostit? Spune-i asta! Ești furios? Treci la acțiune și rezolvă problemele. Viața va deveni mult mai simplă. A venit timpul să nu te mai consideri „bărbatul de fier”.

Să devină prieten cu moderația și dușmanul exceselor

Nu este nimic rău în a ieși din când în când cu băieții la un vin bun, însă lipsa moderației este cea care te poate face să-ți pierzi controlul. Bea întotdeauna cu măsură, atât cât ai nevoie ca să te simți bine cu adevărat, inclusiv a doua zi dimineața.

Să-și controleze temperamentul

Exprimarea sentimentelor este un lucru, în timp ce agresivitatea este cu totul altceva. Agresivitatea este benefică în sport, deoarece este canalizată către un scop acceptat de societate și se traduce prin competitivitate și performanță. În rest, controlează-ți impulsurile agresive și treci la fapte prin căutarea unor soluții concrete.

Să simtă când relațiile nu mai sunt un joc

Cu toții tindem să „jucăm jocuri” amoroase în adolescență și chiar în anii de după perioada „de criză”. Cu toate acestea, unul dintre cele mai tari lucruri pe care un bărbat le poate face în viață este să simtă când relația în care se află nu mai este un joc de șah, ci a devenit ceva cu mult mai serios de atât.

(P) Articol realizat împreună cu libertytechpark.ro

Foto: shutterstock.com/puhhha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here