Cele mai populare mituri despre lentilele de contact

0
817
lentile de contact

Lentilele de contact reprezintă o alternativă populară a ochelarilor de vedere. În ultimii ani, tot mai multe persoane au descoperit beneficiile purtării acestor accesorii optice. Acestea sunt alese în scopul corectării deficiențelor de vedere sau cu rol pur cosmetic, în funcție de nevoile și preferințele utilizatorilor. Dacă ai decis că este momentul potrivit pentru a face și tu această schimbare, vezi aici cele mai bune prețuri la lentile de contact!

Înainte ca numeroasele avantaje ale lentilelor de contact să devină cunoscute, au circulat și numeroase mituri cu privire la aceste accesorii utile. Toate au fost provocate de lipsa de familiarizare cu modul corect de purtare și de întreținere a lentilelor de contact. Iată 10 mituri despre aceste accesorii și explicațiile logice care le contrazic!

Nu pot purta lentile de contact

Ba da, și tu poți purta lentile de contact! Datorită progreselor tehnologice înregistrate în ultimii ani, oricine poate purta aceste accesorii. Tot ce trebuie să faceți este să consultați un medic oftalmolog în prealabil, pentru a stabili împreună care sunt lentilele potrivite vouă.

  • Există lentile de contact bifocale, recomandate persoanelor care suferă de prezbiopie.
  • În plus, cei care suferă de astigmatism, pot opta pentru lentile moi, rigide și hibride, care să corecteze eficient această deficiență.
  • Mai mult decât atât, lentilele de ultimă generație pot fi personalizate, pentru a acoperi chiar și cele mai restrictive prescripții medicale.

Astfel, dacă în trecut vi s-a spus că nu puteți purta lentile de contact, este bine să mai întrebați. Cel mai probabil, acum există lentile noi, cu formule îmbunătățite, care vi se potrivesc și vouă.

Lentilele de contact sunt incomode

Această afirmație este una cât se poate de incorectă! Lentilele de contact sunt mai confortabile decât ochelarii de vedere. După o scurtă perioadă de adaptare, majoritatea persoanelor care poartă aceste accesorii nici nu mai observă faptul că le poartă. În plus, acestea vă scapă de grija ochelarilor de vedere.  Mai mult decât atât, în cazul în care resimțiți orice tip de disconfort provocat de lentilele de contact, medicul oftalmolog vă poate prescrie picăturile potrivite, pentru a face procesul de adaptare mai ușor.

Lentilele de contact pot rămâne blocate la nivelul ochilor

În cazul celui mai rău scenariu posibil, lentilele de contact se pot lipi de suprafața ochilor, în cazul în care aceștia se usucă excesiv. Aceste situații sunt foarte rare, întrucât lentilele de ultimă generație conțin agenți de hidratare și protecție suplimentari. Aceștia asigură hidratarea naturală a ochilor, anulând riscul apariției acestor situații neobișnuite. În cazul extrem în care acestea apar, lentilele pot fi remodelate cu ajutorul unei soluții saline sterile, pentru a le reda mobilitatea. Astfel, acestea vor deveni ușor de înlăturat.

Lentilele de contact sunt greu de întreținut

Acest lucru nu este adevărat! Există kituri și soluții de curățare profesionale, care vă ajută să întrețineți cu ușurință lentilele de contact. În plus, pentru a evita complet orice disconfort cauzat de necesitatea întreținerii acestora, acum există lentilele zilnice, de unică folosință. Acestea se aruncă după ce sunt purtate timp de 24 ore, fiind înlocuite cu altele noi, fără a fi necesară curățarea acestora.

Lentilele de contact cauzează probleme oculare

În cazul oricărui dispozitiv medical, există riscul apariției unor probleme oculare, atunci când acestea nu sunt utilizate sau întreținute corect. Cu toate acestea, o scurtă vizită la medicul oftalmolog vă va oferi șansa de a descoperi instrucțiunile necesare pentru evitarea acestor riscuri. Specialiștii vă pot informa cu privire la durata recomandată pentru purtarea lentilelor de contact. În plus, dacă respectați prescripțiile medicale și instrucțiunile specifice produselor achiziționate, purtarea lentilelor de contact este sigură.

Sănătatea ochilor voștri este esențială!  Astfel, este important să știți faptul că lentilele de contact sunt dispozitive medicale eficiente și sigure. Acestea sunt ușor de purtat și de întreținut. În plus, acestea reprezintă o alternativă practică,  atunci când nu doriți să mai aveți grija ochelarilor de vedere, oriunde mergeți.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here