Cele mai bune roluri interpretate de o pereche de ochelari de soare într-un film

0
1879
ochelari de soare

Femeile s-au pus de acord: ochelarii de soare sunt cel mai cool accesoriu masculin. O femeie a scris chiar și o carte despre asta – Cool Shades: The History and Meaning of Sunglasses – în care ne explică de ce ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai emblematice obiecte, cum reușesc să contureze ferm trăsăturile feței și de ce ne atrage aerul de mister pe care îl creează.

De la un sezon la altul, adaugi noutăți în șifonier, doar ochelarii de soare sunt cei purtați și verile trecute. Nu e nimic greșit în asta, dar trebuie să știi că ratezi oportunități, dacă nu le acorzi o atenție mai mare: nu există accesoriu mai atrăgător și mai simplu de adaptat la diferite contexte.

Îi poți alege din magazin vara (una sau două perechi), când ofertele sunt nelimitate, dar ochelarii de soare pentru bărbați rămân un accesoriu pentru tot anul, inclusiv în sezonul de iarnă, atâta timp cât nu îi porți în interior. În varianta elegantă (Cary Grant) sau sport (Tom Cruise și ai săi ochelari de aviator, în Top Gun) ochelarii de soare vor fi mereu un accesoriu asociat cu celebritățile Hollywood-ului de ieri și de azi, din alegerile cărora te poți inspira.

Și dacă tot am vorbit despre film, hai să vedem care au fost cele mai bune roluri ale unei perechi de ochelari de soare și cum poți găsi modele similare:

Men in Black

Titlul pentru cei mai cunoscuți ochelari de soare le revine perechilor Ray Ban purtate de Tommy Lee Jones și Will Smith în nu mai puțin celebrul Men in Black. Alege acest model pentru o ținută all black, exact ca în film – de la costum, cravată și pantofi, până la lentila și ramele ochelarilor – sau atunci când porți un sacou negru, ca cel din imaginea de mai sus.

Prețul unui model asemănător variază între 550 și 760 de lei.

The Matrix

Rămânem la negru intens și ajungem la o altă pereche faimoasă, cea purtată de personajul Neo din Matrix. Destul de asemănători cu ochelarii de soare din Men in Black, aceștia au însă dimensiuni reduse și au fost realizați manual, din materiale foarte rezistente. Nu vei găsi în magazine o pereche identică, dar Matrix a lansat un trend, așa că vor fi întotdeauna disponibile variațiuni pe aceeași temă.

Reservoir Dogs

Printre clișeele pe care Tarantino adoră să le reinterpreteze se numără și ochelarii de soare. Perechile purtate de Harvey Keitel și echipa, în Reservoir Dogs, sunt cap de afiș, la propriu. Iar afișul filmului este și el faimos. Dacă te pregătești de o ieșire cu gașca, iată alegerea perfectă: ochelari de soare inspirați de aici, cu condiția să te pui de acord cu amicii tăi. E simplu să găsești un model asemănător, pe negru și ușor să asortezi o astfel de pereche la aproape orice.

Crazy Stupid Love

Schimbăm puțin registrul și ne oprim la o comedie romantică adresată și bărbaților, măcar pentru ținutele pe care le afișează Ryan Gosling, inclusiv ochelarii de designer cu aer retro și ramă de culoarea nisipului. O pereche clasică şi care nu se va demoda curând este întotdeauna o idee bună, așa că nu greșești dacă te inspiri din acest film. În plus, poți face asta și fără să golești portofelul, alegând un astfel de model.

 

Surse foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Answear

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here