Cele 5 reguli de aur ale bărbieritului electric pe care orice bărbat pragmatic trebuie să le știe

0
2292

Bărbații care se rad cu aparatul trebuie să arate mereu impecabil, sunt ocupați și au o viață activă, astfel încât apreciază viteza și simplitatea bărbieritului electric. Dacă și tu te numeri printre ei, iată ce trebuie să știi neapărat despre rasul cu aparatul electric:

  1. Alege aparatul de bărbierit potrivit pentru tine

Nu toate aparatele de ras sunt la fel și este important să alegi unul care să se potrivească perfect nevoilor tale, în funcție de tipul tenului tău, dar și de frecvența cu care trebuie să te bărbierești. Dacă te uiți la aceste aparate de bărbierit moderne, vei observa că unele sunt recomandate și pentru pielea sensibilă și sunt dotate cu acel sistem inovator de protecție a tenului, care îți asigură un bărbierit fără iritații sau tăieturi. Iar dacă preferi să te razi fără să folosești spumă, ai opțiunea bărbieritului uscat, pe care orice bărbat cu un program aglomerat îl va aprecia.

  1. Folosește aparatul după ce ai ieșit din duș

Un duș fierbinte îți înmoaie barba și o face mult mai ușor de îndepărtat. După ce ai ieșit de sub apă, folosește un cleanser pentru a-ți curăța tenul și a-l pregăti de ras. Așa îți va fi mai ușor să razi și firele din zonele mai dificil accesibile, de pe gât sau dinspre lobii urechilor, sau cele care cresc în direcții diferite.

Ține aparatul în care mână ți-e mai ușor și rade-te în direcția opusă celei de creștere a firelor de păr. În funcție de îndemânare, îți va lua câteva ședințe de ras pentru a căpăta dexteritate, te vei mișca mult mai rapid și cu mai mare precizie.

  1. Acordă mai multă atenție produselor de îngrijire pe care folosești

Dacă optezi pentru un bărbierit umed, va trebui, totuși, să folosești o cremă de ras. Aceasta trebuie să fie de calitate și îți vei da seama foarte ușor urmărind acest aspect: o cremă bună de ras conține substanțe care acționează pe cuticula firului de păr și o face să se înmoaie și să absoarbă apa, pentru a înlesni bărbieritul. De asemenea, crema de ras trebuie să conțină și ingrediente emoliente, care îți hidrateaza și tonifiază pielea, pentru a calma iritațiile. Crema trebuie masată pe obraji și pe gât și lăsată apoi să acționeze câteva minute, în funcție de grosimea firului tău de păr.

  1. Menține-ți aparatul curat și cu bateria plină

Un aparat de ras întreținut nu numai că se va păstra ca nou mai mult timp, dar și bărbieritul va fi la fel de eficient. Unele au sisteme de curățare automată, care îndepărtează firele de păr și igienizează lamele de ras. În plus, dacă ții la distanță murdăria și bacteriile, scazi considerabil riscul de a-ți irita pielea după bărbierit. De asemenea, este recomandat să începi prin a rade părul de pe gât și de sub bărbie. Aceste zone sunt cele mai sensibile, iar pe măsură ce lamele se învârt și aparatul se încălzește este indicat să îl folosești pe locurile deja obișnuite cu bărbieritul.

  1. Hidratează-ți pielea după bărbierit

Loțiunile after-shave cu alcool îți usucă pielea, dar dacă ești obișnuit să folosești una, este important să te dai și cu o cremă hidratantă imediat după. Folosește o cantitate mică de produs și maseaz-o ușor până când intră în piele. Loțiunile emoliente cu aloe vera sau cu mentol îți dau o senzație răcoroasă și plăcută după bărbierit și calmează tenul, așa că hidratarea este un pas pe care nu ar trebui să-l treci cu vederea.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Dean Drobot  

(P) Articol realizat împreună cu Philips

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here