Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti montezi singur camerele de supraveghere

0
645
Camere de supraveghere

Procesul de montare a camerelor de supraveghere difera atat ca metoda de instalare, cat si ca dificultate, in functie de modelul ales. Desi de obicei este indicat ca acest proces sa fie realizat de o echipa de specialisti, iti poti instala si singur camerele de supraveghere, daca tii cont de sfaturile de mai jos.

Camerele de interior sunt ceva mai usor de instalat si au avantajul ca pot fi amplasate oriunde in cadrul locuintei. Totusi, este indicat ca acestea sa fie plasate la inaltime si intr-un colt al incaperii, pentru a surprinde cat mai mult din suprafata acesteia.

Cat despre camerele de supraveghere de exterior, montajul acestora este ceva mai complex si necesita un grad de experienta mai ridicat. Chiar daca nu trebuie sa iti faci griji in privinta intemperiilor sau a temperaturilor extreme, la care camerele de exterior rezista, trebuie totusi sa le montezi strategic, tinand cont de suprafata pe care o vor monitoriza.

Inaintea instalarii camerelor de supraveghere, ar trebui sa parcurgi cativa pasi esentiali. In primul rand, trebuie sa studiezi cu atentie locul in care vrei sa le instalezi. De fapt, acest pas ar trebui facut chiar inaintea achizitionarii dispozitivelor. Un element de care trebuie sa tii cont atunci cand amplasezi camere de exterior este ca acestea sa nu surprinda in imagini si alte proprietati decat ale tale. In caz contrar, ai putea fi amendat sau ai putea deveni fara voia ta parte intr-un proces.

O alta idee este sa incerci sa te pui in pielea unui potential infractor si sa te gandesti pe unde ar putea intra acesta in locuinta, pentru a pacali vigilenta camerelor de supraveghere. Intotdeauna, trebuie sa fii cu un pas in fata hotului si sa ii anticipezi tu miscarile, nu invers!

Urmatorul pas il reprezinta pozitionarea camerelor de supraveghere. Unghiul de vizibilitate este extrem de important si trebuie sa ai grija sa nu apara unghiuri moarte. Varianta ideala este ca una dintre camere sa o acopere pe cealalta: ce nu poate surprinde camera A va surprinde camera B, iar camera C nu va dubla niciuna dintre imagini, ci va surprinde altele.

In momentul in care decizi sa iti achizitionezi camere de supraveghere, trebuie sa te gandesti si daca le vei monta singur sau nu. Daca alegi prima varianta, cel mai important criteriu este ca acestea sa fie usor de instalat. Daca alegi a doua varianta, poti opta pentru modele mai complexe.

In magazinul online Seku.ro, gasesti atat camere de supraveghere, cat si sisteme de alarma, sisteme de control acces si pontaj, interfoane, detectoare de incendiu, automatizari, sisteme de apel, Home Use si IT&C, toate provenind de la producatori de renume la nivel mondial. In plus, beneficiezi de sfaturile si ajutorul specialistilor companiei, dar si de numeroase avantaje privind transportul, livrarea si returul produselor. Indiferent ce camere de supraveghere te decizi sa achizitionezi, la Seku.ro vei gasi produse potrivite nevoilor tale, dar si indrumare de specialitate.

 

Sursa: Agentia Adserving Iagency

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here