Ce trebuie să știe fiecare bărbat despre viața la țară

0
1217

Indiferent dacă ai copilărit sau nu la țară, dacă ți-ai petrecut verile la bunici sau n-ai ieșit din jungla de beton atunci când erai elev, cu siguranță te-ai întrebat, cel puțin o dată până acum, dacă viața la țară n-o fi mai bună decât cea de la oraș.

Dacă nu ai locuit acolo permanent, există o mare șansă de a avea despre sat o imagine idilică. Nu vrem s-o demitizăm. Vrem doar să-ți spunem adevărul.

Iată ce ar trebui să știe fiecare bărbat despre viața la țară:

Nu dai cu sapa și nici nu tai copacii cu toporul

Știm că scena salcâmului lui Ilie Moromete este celebră în literatura română, însă viața la țară nu mai are de mult de-a face cu toporul, sapa sau cazmaua. Evident, dacă ții pasul cu tehnologia. Nici un locuitor al satului modern nu se lipsește de uneltele care îi fac viața ușoară și care transformă orele de muncă de odinioară în 10-15 minute de distracție. Dacă arunci un ochi la aceste drujbe, înțelegi despre ce vorbim. Nimic nu mai e ca pe vremuri…

Dacă nu ai mașină, stai acasă

În satele din România, transportul în comun lipsește cu desăvârșire și nu ai parte de așa ceva decât dacă vrei să mergi într-un alt sat și doar dacă cele două localități sunt legate măcar printr-un drum județean. La țară ai nevoie de mașină. Dacă nu ai mașină și dacă nici nu ești un pasionat al mersului pe jos, vei fi nevoit să-ți cumperi o bicicletă (o montană, de preferat) sau să stai acasă. Depinde de tine cât de multă mișcare ești dispus să faci.

Fiecare cunoaște pe toată lumea

Nu doar că fiecare cunoaște pe toată lumea, însă fiecare vorbește cu fiecare. Mai ales cu tine. Dacă ai impresia că o vară petrecutăla țară te va ajuta să te reculegi în liniște și să eviți conversațiile fără rost, te înșeli amarnic. Lumea va dori să știe cine ești, ce faci, cu ce te ocupi și cum e viața ta la oraș. Și nimeni nu va fi fascinat de asta, deoarece toți cred că traiul lor e mai bun decâtal tău. Și, uneori, au dreptate, mai ales la capitolul „mâncare sănătoasă”.

Nu are rost să te atașezi emoțional de animale

La țară, câinii și pisicile stau afară și rareori sunt lăsate să intre în casă. Dar de câini și de pisici ai voie să te atașezi emoțional. Toate celelalte animale au zilele numărate.

S-ar putea să te îngrași

Bucătăria tradițională românească este foarte bogată în calorii. Motivul este simplu: pe vremuri, când bărbații nu aveau la dispoziție drujbe, motocultoare și alte accesorii de grădină care au transformat munca într-o joacă, iar agricultura și creșterea animalelor era esențială pentru supraviețuire, oamenii munceau pe brânci. Pentru a reuși să-și ducă treburile zilnice la bun sfârșit, aveau nevoie de multe proteine și calorii. În prezent, majoritatea mănâncă la fel, în timp ce consumul de calorii este mult mai mic. Dacă nu vrei să te îngrași, nu te lăsa păcălit de apetitul lor, altfel riști să iei proporții, iar pătrățelele de pe abdomen să dispară.

(P) Articol realizat împreună cu toolman.ro

Foto: shutterstock.com/Marcos Mesa Sam Wordley

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here