Ce tip de barbă ți se potrivește în funcție de forma feței

0
3601

Îmbrăcămintea și accesoriile nu mai sunt de mult singurele elemente care îți definesc stilul.

Barba –  lungimea, forma sau chiar lipsa ei – spune mai multe despre tine în ziua de azi ca orice articol vestimentar. De la „clean shave” la o barbă stufoasă și lungă, e important să găsești look-ul care ți se potrivește cel mai bine și care te va face să întorci privirile femeilor. Și ai de unde alege. Iată câteva stiluri cool din care îl poți alege pe cel care simți că te reprezintă cel mai bine:

  1. Clean shave

Stiul clasic, bărbieritul complet, nu se demodează niciodată, și pe bună dreptate. Fără bătăi de cap, acest stil se potrivește foarte bine oricărui bărbat, în orice situație, indiferent de forma feței sau de lungimea părului. Singura problemă este că acest stil presupune perseverență pentru o îngrijire zilnică. Pentru a obține un bărbierit cât mai curat, fără urmă de barbă, vei avea nevoie de un astfel de aparat de bărbierit, cu capete rotative în mai multe direcții, pentru precizie și rapiditate. Un mare bonus este faptul că poți să îți alegi stilul de bărbierit potrivit pentru pielea ta, prin setările de personalizare, sensibil, normal sau rapid.

  1. Stilul Van Dyck

Mai exact, combinația de cioc și mustață, denumită după pictorul olandez Antoon (Anthony) Van Dyck, este recomandată bărbaților cu bărbia îngustă. Rade tot părul de pe gât, obraji și perciuni, însă nu te atinge de mustață. În zona bărbiei, modelează părul sub forma unui „T” inversat. Lungimea firului de păr ar trebui sa fie de aproximativ 5 centimetri, însă există numeroase variații. Este un stil destul de comod și accesibil oricui, care se potrivește cu orice tip de tunsoare și nu necesită altceva decât folosirea periodică a unor foarfece și a unei lame de ras. Este alegerea perfectă a bărbatului iubitor de barbă, dar care nu își dorește să petreacă prea mult timp în oglindă.

  1. Barba subțire, cu fir scurt

Este vorba despre barba cu firul foarte scurt, care se potrivește foarte bine cu părul scurt sau mediu. Pornește de la nivelul perciunilor, care se răresc treptat până se integrează perfect în barbă, și are marginile foarte bine definite, ușor curbate. Dacă forma feței tale este ovală sau pătrată, s-ar putea ca acesta să fie look-ul potrivit pentru tine, pentru că pune în valoare maxilarul. Lesne de înțeles, barba trebuie tăiată cu precizie și cu regularitate

  1. Barba rară cu mustața alungită

Dacă nu ai barba suficient de deasă pentru a o menține tunsă scurt, nu te îngrijora. Anul acesta se poartă și barba rară, cu aspect peticit. Trebuie doar să îți definești look-ul cu o mustață alugită, despicată pe centru și, de preferat, cu vârfurile ușor curbate în sus, pentru un look mai fresh. Folosește ceară sau ulei pentru a ține firele sub control, în forma pe care ți-o dorești.

  1. Barba de tip full

Barba plină, de lungime medie este preferata multor bărbați în 2017. Ideală pentru o tunsoare de lungime medie, acest stil de barbă s-ar putea să fie ceea ce cauți, dacă forma feței tale este de diamant, triunghi sau triunghi inversat, pentru că pune foarte bine în valoare trăsăturile feței. Stilul pare unui mai ciufulit, ușor nearanjat, însă nu te culca pe-o ureche. Lasa-ți barba să crească aproximativ 6 săptămâni și împrietenește-te cu un pieptene de mustață cu dinți rari. Nu te vei descurca fără el.

  1. Barba stufoasă, cu fir lung

Un alt stil de barbă care a câștigat mult teren anul aceasta este barba lungă, până la baza gâtului, cu vârfurile tăiate drept, ideală pentru o formă a feței ovală sau pătrată. Se potrivește de minune cu o mustață la fel de lungă, care să acopere buza superioară și cu o tunsoare cât mai modernă. Pentru a ține firele sub control, dar și pentru a-ți proteja pielea bărbiei, care va deveni foarte sensibilă, îți va fi de mare ajutor un ulei sau o ceară de barbă.

Îndrăznește să faci o schimbare și găsește varianta potrivită pentru tine. Indiferent de alegerea făcută, este foarte important să acorzi atenție grooming-ului si hidratării pielii, pentru ca noul tău look să aibă cu adevărat efect.

 

Sursa foto: pexels.com, stocksnap.com, creativecommons.org

(P) Articol realizat împreună cu Philips

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here